Apple har frigivet tvOS 11.2 til 4. og 5. generation af Apple TV. Det sker et par måneder efter den officielle frigivelse af tvOS 11 - der i øvrigt var en mindre opdatering. Ifølge Apples oplysninger retter tvOS 11.2 flere fejl relateret til afspilning af 4K-video samt introducerer ny funktionalitet.

Mest interessant er at tvOS 11.2 byder på en funktion der automatisk skifter video display mode så den matcher framerate og dynamic range på det videoindhold der afspilles. Det er en kæmpe nyhed der nu betyder at man kan få vist film med den originale framerate. Førhen har Apple TV altid tilpasset frameraten til 60 Hz. I de tilfælde hvor filmens frame ratehar har været en anden har det betydet kvalitetstab. Funktionen kommer kun til Apple TV 4K og kræver at de enkelte apps bliver opdateret med understøttelse.

Derudover er der understøttelse af en anden ny funktion på Apple TV 4K. Her skifter video fra HD til SD, hvis en app bliver begrænset af GPU'ens ydeevne. Det vil sige at opløsningen sættes ned for at bevare hastigheden.

Du installerer tvOS 11.2 via Indstillinger > System > Softwareopdatering på dit Apple TV. Har du slået automatiske opdateringer til skal du ikke gøre yderligere.

Scroll ned for at se kommentarer