Apple har lanceret en ny generation af Apple Watch. Apple kalder det "Apple Watch Series 3".

Den helt store nyhed er at Apple Watch nu fås med indbygget LTE-understøttelse så det kan gå på mobilnetværket over alt. Det betyder blandt andet at du kan streame fra Apple Music, modtage beskeder eller få vejvisning uden en iPhone. Du kan også foretage telefonopkald direkte fra uret. Man behøver ikke et nyt simkort, da uret deler telefonnummer med ens iPhone. Dette kræver til gengæld et særligt abonnement.

En anden nyhed er at Series 3 ud over en GPS også har en rigtig højdemåler, så man kan få mere præcise data på sine træningsture. Uret kan bruges til svømning eller andre aktiviteter i vandoverfladen. Det bør ikke bruges til aktiviteter som dykning, vandski eller andet, der involverer høj hastighed igennem vand eller nedsænkning i dybere vand.

Apple Watch Series 3 har en ny processor der er op til 70% hurtigere end den i Series 2. Det har desuden en ny trådløs W2-chip, der sikrer en bedre trådløse forbindelse. Batteritiden er stadig til en hel dags brug.

Urets design er der ikke pillet ved. Det er der heller ingen grund til. Ifølge Apple er Apple Watch ikke bare verdens mest solgte smartur, men det mest solgte ur overhovedet lige nu - alle inkluderet. Apple Watch Series 3 ligner således de andre udgaver. Eneste nyhed er at modellerne med LTE har en rød digital krone.

Pris og tilgængelighed

Apple Watch Series 3 kan bestilles fra 15. september. Der er flere forskellige materialer og farver at vælge mellem samt en masse forskellige urremme.

I Danmark er det kun modellen uden LTE der kan bestilles. Modellen med LTE er forbeholdt 10 udvalgte lande til at starte med 8Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Japan, Puerto Rico, Schweiz, UK og USA).

Priserne starter ved 2.799 kroner for 38mm-modellen og 3.099 kroner for 42 mm-modellen (link til Apple Store)