Apple har præsenteret en kæmpe opdatering af 27" iMac. Det er den suverænt mest kraftfulde iMac nogensinden med hurtigere Intel-processorer med op til 10 kerner, dobbelt så stor hukommelseskapacitet, næstegenerations AMD-grafik og lynhurtige SSD’er over hele linjen. Skærmen er også blevet opgraderet med mulighed for nyt glas med nanotekstur, der giver en endnu mere imponerende skærm Der er også et nyt 1.080p FaceTime HD-kamera, hi-fi-højttalere med mere præcis lydgengivelse og mikrofoner i studiekvalitet.

Den nye 27" iMac er forbedret på alle områder, så den er perfekt både til de forbrugere, der arbejder på deres iMac hele dagen hver dag, de kreative talenter, der søger inspiration, og de seriøse professionelle brugere, der sprænger rammerne for deres kreative projekter.

Den nye 27" iMac er spækket med nye funktioner til den samme pris. Det er den ultimative stationære computer til arbejde, kreative projekter og kommunikation.

Næstegenerations AMD-grafik

27" iMac har mere effektiv næstegenerations AMD-grafik til GPU-baseret rendering, grafikkrævende spil eller redigering af flere 4K-videostreams. Den leverer op til 55% hurtigere grafisk ydeevne i kraft af grafikprocessorer fra Radeon Pro 5000-serien, der har den nyeste RDNA-arkitektur fra AMD, der er hurtigere og mere energieffektiv.

SSD’er og Apple T2 Security-chip over hele linjen

27" iMac fås nu som standard med SSD’er over hele linjen, der leverer lynhurtig ydeevne op til 3,4 GB/s til at åbne programmer og store filer. iMac fås også for første gang med en SSD på 8 TB som valgmulighed til brugere, der kræver enorme mængder lagringsplads – det er fire gange så stor SSD-kapacitet som forrige generation af 27" iMac.

iMac indeholder også Apple T2 Security-chippen, Apples egen specialdesignede andengenerations chip. Controlleren til lagring i T2 Security-chippen sørger for øjeblikkelig kryptering af data for alt, der lagres på SSD’en, så filer og data beskyttes. Og T2-chippen tjekker også, om der er ændret i software, der indlæses under opstartsprocessen, så 27" iMac og enhver anden Mac-model med T2-chippen har den mest sikre lagrings- og opstartsproces på nogen computer.

Retina 5K-skærm nu med True Tone og mulighed for nanotekstur

Den nye skærm byder på 14,7 millioner pixels, 1 milliard farver, en lysstyrke på 500 nits og understøttelse af bredere farveområde (P3).

Alle disse pixels resulterer i en tekst, der ser ud som en trykt side, skarpere billeder med flere detaljer samt muligheden for at redigere 4K-video i fuld opløsning. Retina 5K-skærmen på 27" iMac byder nu også på True Tone-teknologi, som automatisk justerer farvetemperaturen på skærmen, så den passer til lysforholdene, dér hvor brugeren befinder sig.

Den nye iMac kan fås med glas med nanotekstur – først introduceret på Pro Display XDR – som giver en endnu bedre visuel oplevelse under forskellige lysforhold, for eksempel i et stærkt oplyst lokale eller ved indirekte sollys.

Forbedret kamera, højttalere og mikrofoner i studiekvalitet

FaceTime HD-kameraet har nu en opløsning på 1.080p og billedsignalprocessoren i T2 Security-chippen udfører "tone mapping", eksponeringsjustering og ansigtsregistrering, som giver en kameraoplevelse i meget højere kvalitet.

Udover at forbedre kameraet arbejder T2 Security-chippen også sammen med højttalerne for at levere variabel EQ, som giver bedre balance, mere præcis lydgengivelse og dybere bas. Desuden betyder de nye mikrofoner i studiekvalitet, at brugerne kan optage lyd i høj kvalitet til bedre FaceTime-opkald, podcast-optagelser, Memoer og meget andet direkte på deres iMac.

Priser og tilgængelighed

Den nye 27" iMac fås fra 15.999 DKK, og den kan bestilles i dag på Apples hjemmeside (link) til levering allerede i denne uge for de første. Den kan også købes hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.