Apple har frigivet den første større opdatering til iOS 15 siden lanceringen i september. iOS 15.1 indeholder nogle få nyheder og en del forbedringer og fejlrettelser.

Den største nyhed er 'SharePlay'. Det er en funktion, der gør det muligt at se film og lytte til musik sammen med andre virtuelt. Det vil sige at man eksempelvis kan se en film med en ven på samme tid, men uden at man fysisk er sammen. SharePlay understøttes i første omgang af Apple Music og Apple TV-appen. Andre udviklere kan vælge at understøtte det også, men det kræver altså et aktivt valg. Det er derfor umuligt at sige, om apps som Netflix Disney+ etc. vil komme tilsat understøtte SharePlay. Funktionen var oprindeligt en del af iOS 15, men Apple har udskudt den indtil frigivelsen af macOS Monterey.

En anden funktion, der skulle have været med allerede i iOS 15, er ProRes Video på iPhone 13 Pro. Det er et professionelt format til videooptagelse med bedre farver og mindre komprimering. Formatet kan kun bruges på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. Da formatet er megt pladskrævende, kan man på iPhones med 128GB plads kun optage i 1.080p. iPhones med mere plads kan optage i 4K. 60 sekunder i 4K fylder 6GB.

Apropos iPhone 13 Pro og kameraet, er der nu kommet en mulighed for at slå automatisk makro-tilstand fra.

For HomePod-ejere byder iOS 15.1 på understøttelse af lossless audio og Dolby Atmos rumlig lyd. Dette kræver også opdatering af HomePod-enhederne med nyeste firmware.

Blandt de mindre nyheder er at Apple Wallet understøtter COVID-19-vaccinationskort samt nye udløsere af automatiseringer baseret på aktuelle aflæsninger fra en HomeKit-kompatibel sensor til luftfugtighed, luftkvalitet eller lysniveau

Fejlrettelser

iOS 15.1 retter også følgende fejl:

  • Appen Fotos meddelte muligvis fejlagtigt, at lagringspladsen var fuld, når der blev importeret fotos og videoer
  • Appen Vejr viste muligvis ikke den aktuelle temperatur for Min lokalitet og viste muligvis forkerte farver på animerede baggrunde
  • Afspilning af lyd fra en app blev muligvis sat på pause, når skærmen blev låst
  • Wallet sluttede muligvis uventet, når VoiceOver blev brugt til flere kort
  • Tilgængelige Wi-Fi-netværk blev muligvis ikke registreret
  • Batterialgoritmer blev opdateret på iPhone 12-modeller, så beregning af batterikapaciteten over tid forbedres
Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.