Apple har lanceret 2. generation af verdens mest populære smartur. Apple kalder det "Apple Watch Series 2". Samtidig holdes det oprindelige Apple Watch med en hurtigere processor i sortimentet under navnet Series 1.

Ud over de nævnte nyheder, har Apple Watch Series 2 de samme funktioner såsom pulsmåler etc, som 1. generation.

Indbygget GPS

Apple Watch Series 2 har indbygget GPS, så man kan tracke sine løb- og cykelture mere præcist selvom man lader iPhonen blive hjemme. Man kan efterfølgende få vist turene på et kort i Aktivitetsappen på iPhonen med farvemarkeringer af ens hastighed. GPS'en sørger også for at man kan registrere baner i svømmehallen.

Vandtæt til 50m

Apple Watch Series 2 er vandtæt til 50 meter, så man nu kan svømme med det eller lade det blive på, når man bader ved stranden.

Uret et ikke bare vandtæt, men også optimeret til svømmetræning. Til det formål har Apple inkluderet to ny træningstyper. Nemlig pool-svømning og svømning i åbent vand.

Mere lysstærk skærm

Skærmen har dobbelt så høj lysstyrke som tidligere. Faktisk er skærmen i Apple Watch Series 2 den mest lysstærke skærm i noget Apple-produkt hidtil. Det betyder, at det bliver lettere at se og bruge uret i dagslys under eksempelvis ens løbeture.

Bedre ydelse

På det tekniske plan har uret fået en ny lynhurtig S1 dual-core-processor, der er 50% kraftigere som den i det originale Apple Watch. GPU'en er 100% kraftigere.

Materialer og farver

Apple Watch Series 2 kommer i tre forskellige materialer, blandt ander et nyt hvidt keramisk materiale, der supplerer rustfrit stål og aluminium. Til gengæld er uret af guld forsvundet. Ud over Apples egne modeller, kommer der en speciel Nike+ udgave af Apple Watch, som er målrettet brugere af Nikes løbetjeneste.

Rustrit stål fås i to farver: Den normale metalfarve og en sort farve kaldet space black.

Aluminium fås i følgende farver: Sølv, guld, rosaguld og space gray.

Det keramiske materiale fås kun i hvid.

De forskellige materiale og farver fås med forskellige kombinationer af urremme.

Pris og tilgængelighed

Priserne starter ved 3.299 kr for aluminiums-udgaven i størrelsen 38 mm. 42 mm-udgaven starter ved 3.499 kr.

Apple Watch Series 2 kan forudbestilles fra fredag den 9. september og købes fra fredag den 16. september.

Apple Watch Series 1

Det originale Apple Watch hedder nu AppleWatch Series 1. Det er ikke kun navnet, der er blevet ændret. Uret har fået en hurtigere dual-core processor.

Priserne starter ved 2.399 kr for 38 mm-udgaven og 2.599 kr for 42 mm-udgaven. Series 1 fås kun i aluminium.