Apple har lanceret en ny, redesignet iMac med en ultra tynd 24" 4,5K skærm og M1-systemchip samt en masse andre forbedringer. Den fås i syv forskellige farver med matchende tastatur, pegefelt og mus.

Den nye 2021-udgave af iMac'en har fået en tiltrængt designmæssig overhaling, der på samme tid er ny og moderne, men stadig med de ikoniske træk vi kender fra den klassiske iMac. Faktisk trækker den med de mange farvemuligheder tråde helt tilbage til den første iMac, der ligeledes kunne fås i mange andre farver end konkurrenternes standard computer-beige. Udover de friske nye farver er den blevet slanket, så skærmen nu kun måler 11,5 mm i tykkelsen. Rammen omkring skærmen er også blevet mindre, så selvom skærmen er vokset fra 21,5" til 24" er målene ikke vokset ret meget.

Skærmkvaliteten, der altid har været en af Apples varemærker på tværs af enheder, har fået et løft. Den har således nu hele 11,3 millioner pixels svarende til 4,5K opløsning, som Apple kalder det. Altså et sted midt i mellem 4K og 5K. Lysstyrken er 500 nits, og der understøttes True Tone og P3 wide color.

M1-systemchippen giver ultra høj ydelse

Indeni er den bestykket med Apples nye lynhurtige M1-systemchip, der samler alt fra RAM til GPU i én chip. Det er den afgørende faktor for at størrelsen er skrumpet, og betyder også, at den bruger lagt mindre strøm end tidligere. Dermed har den mindre behov for køling, hvilket igen betyder at den nærmest er lydløs. Dette til trods for at den har op til 85% hurtigere CPU-ydelse end den forgående iMac. GPU-ydelsen er op til 200% hurtigere end tidligere.

Der er ogsåblevet plads til et forbedret højttalersystem med seks højttalerenheder, der understøtter Dolby Atmos samt opgraderede mikrofoner i studiekvalitet. FaceTime-kameraet er på 1.080p og gør desuden brug af Apples avancerede maskinlæring til billedoptimering.

Af tilslutningsmuligheder er der to Thunderbolt-porte samt ethernet-connector, der er gemt væk i strømforsyningen, så man slipper for et kabel op over skrivebordet. Vil man hellere bruge Wi-Fi understøttes det nye Wi-Fi 6-format.

Af tilbehør fås pegefelt, mus og - for første gang til en stationer Mac - trådløst tastatur med Touch ID. Altsammen i samme farve som iMac'en. Der er hele syv farver at vælge mellem: Grøn, gul, orange, pink, lilla, blå og sølv. Alt efter hvilke model man køber variere det, hvilket tilbehør, der følger med som standard.

Pris og tilgængelighed

Prisen på den nye 24" iMac starter ved 11.499 kroner for modellen med 8-core CPU, 7-core GPU, 8GB RAM, 256GB SSD og standardtastatur uden Touch ID. Den kan fås med bedre specifikationer til en højere pris.

Den nye iMac kan bestilles hos Apple (link) fra 30. april med levering sidst i maj.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.