Apple har præsenteret iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max – de mest avancerede Pro-modeller nogensinde – med Dynamic Island og 'Altid aktiv'-skærm. iPhone 14 Pro er drevet af A16 Bionic, den hurtigste chip i en smartphone nogensinde, og har et kamerasystem med det første 48 MP hovedkamera på iPhone nogensinde. Det har en quad-pixel-sensor og Photonic Engine til optimeret billedbehandling, som giver markant bedre billeder i svagt lys.

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i fire nye farver: dyblilla, sølv, guld og space black. De kan forudbestilles fra fredag den 9. september og vil være tilgængelige fra fredag den 16. september.

Design og skærm

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max er udført i kirurgisk stål og mat glas med struktur i fire farver. Modellerne fås i størrelserne 6,1" og 6,7". Begge har en ny Super Retina XDR-skærm med ProMotion, som for første gang nogensinde på iPhone er udstyret med en 'Altid aktiv'-skærm, der kører på en ny opdateringsfrekvens på 1 Hz og adskillige energieffektive teknologier. Det gør den nye låseskærm endnu mere nyttig med hurtig adgang til uret, widgets og Liveaktiviteter. Skærmen har desuden den samme maksimale HDR-lysstyrke som Pro Display XDR og en fordobling af lysstyrken i forhold til iPhone 13 Pro.

Dynamic Island

Dynamic Island gør det muligt at interagere med iPhone på nye måder takket være et design, der udvisker grænsen mellem hardware og software, og som tilpasser sig løbende for at vise brugeren vigtige meddelelser, notifikationer og aktiviteter. Med introduktionen af Dynamic Island er TrueDepth-kameraet blevet redesignet, så det fylder mindre på skærmområdet. Dynamic Island er hele tiden aktiv og gør, at brugerne får nemmere adgang til betjeningsfunktioner ved bare at holde fingeren nede, men den forstyrrer ikke skærmens indhold. Aktiviteter, der kører i baggrunden, som for eksempel Kort, Musik eller tidtagning, forbliver synlige og interaktive, og apps fra tredjeparter i iOS 16 til f.eks. sportsresultater eller samkørsel med Liveaktiviteter kan også udnytte Dynamic Island.

Pro-kamerasystem

iPhone 14 Pro giver computerbaseret fotografering endnu et løft med Photonic Engine, der sikrer en markant forbedring af billeder i svagere lys på tværs af alle kameraer gennem en dyb integration af hardware og software. Photonic Engine leverer den markante kvalitetsforbedring ved at anvende Deep Fusion tidligere i billedtagningsprocessen. Det giver en ekstraordinær detaljegrad, bevarer fine strukturer, sikrer bedre farver og gemmer mere billedinformation.

For første gang nogensinde er Pro-modellerne udstyret med et nyt 48 MP hovedkamera med en quad-pixel-sensor, som tilpasser sig det billede, der bliver taget, samt andengenerations optisk billedstabilisering med sensorforskydning.

I de fleste fotograferingssituationer tager quad-pixel-sensoren fire pixels ad gangen og lægger dem sammen til én stor quad-pixel svarende til 2,44 µm. Det giver fantastiske billeder i svagt lys og sikrer en praktisk billedstørrelse på 12 MP. Quad-pixel-sensoren gør det også muligt at indstille 2 x tele, som anvender sensorens 12 megapixels i midten til billeder i fuld opløsning og 4K-videoer uden digitalt zoom. Det giver optisk kvalitet med en velkendt brændvidde, hvilket er særligt velegnet til for eksempel Portræt-funktion.

Registrering af ulykke og Nødopkald SOS via satellit

Hele iPhone 14-serien kommer med nye sikkerhedsfunktioner, der kan skaffe hjælp i nødsituationer, når der er allermest brug for det. Med det nye dual-core-accelerometer, der kan måle G-kræfter på op til 256 G, og et nyt gyroskop med stort dynamisk område kan Registrering af ulykke på iPhone nu registrere en alvorlig bilulykke og automatisk ringe til alarmcentralen, hvis brugeren er bevidstløs eller ikke kan få fat i sin iPhone.

iPhone 14-serien introducerer også Nødopkald SOS via satellit. Det gør det muligt at sende beskeder til alarmcentralen, når der ikke er Wi-Fi- eller mobildækning. Satellitter er bevægelige mål med lav båndbredde, og det kan tage flere minutter, før beskederne går igennem. Da hvert sekund tæller, anvender iPhone Nødopkald SOS til hurtigt at få styr på en række vigtige spørgsmål for at vurdere brugerens tilstand og vise, hvilken retning vedkommende skal pege telefonen i for at få forbindelse til en satellit. De indledende spørgsmål og opfølgende beskeder videresendes derefter til centre med Apple-uddannede eksperter, som kan ringe efter hjælp på brugerens vegne. Denne teknologi giver også brugerne mulighed for manuelt at dele deres placering over satellit via Find, når der ikke er mobil- eller Wi-Fi-forbindelse, hvilket giver en følelse af tryghed, når man vandrer eller camperer på øde steder. Nødopkald SOS via satellit bliver tilgængeligt for brugere i USA og Canada til november, og tjenesten er gratis i to år.

A16 Bionic - den hurtigste chip i en smartphone

A16 Bionic-chippen i iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max er flere generationer foran konkurrenterne og åbner for uovertrufne oplevelser som Dynamic Island, sikrer batteritid til hele dagen og leverer funktioner til computerbaseret fotografering. Med to højtydende kerner og fire højeffektive kerner er den nye 6-core CPU op til 40 procent hurtigere end konkurrenterne, og den klarer nemt de mest krævende opgaver.

Priser og tilgængelighed

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i dyblilla, sølv, guld og space black med 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB lagerplads.

De kan forudbestilles fra og med kl. 14 fredag den 9. september, og vil være tilgængelige fra og med fredag den 16. september.

Prisen for iPhone 14 Pro starter ved 10.499 kroner, mens iPhone 14 Pro Max kan fås fra 11.499 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.