Apple har lanceret en ny iPad Air med M1-chip, som giver ydeevnen et kæmpe boost sammenlignet med tidligere. M1 er den samme chip, som Apple benytter i Mac'en. Den banebrydende M1-chip giver ydeevnen et markant boost, der kan mærkes i selv de mest krævende apps og opgaver. Derudover er den nye iPad Air utroligt energieffektiv, og batteritiden holder hele dagen. 8-core CPU giver en ydeevne, der er op til 60 procent hurtigere, og 8-core GPU giver en grafisk ydeevne, der er dobbelt så hurtig som den tidligere iPad Air.

12 MP frontkameraet med ultravidvinkel og 'I fokus'-funktion panorerer automatisk for at holde brugeren i fokus, når man bevæger sig rundt. Når andre slutter sig til, registrerer kameraet også dem og zoomer nemt ud, så alle kommer med i samtalen. Også på bagsiden er der et 12 MP kamera med vidvinkel.

USB-C-porten er nu op til dobbelt så hurtig som den tidligere generation med dataoverførsler på op til 10 Gbps.

Den nye iPad Air har et slank og let design, og har en 10,9" Liquid Retina-skærm, der giver en visuel oplevelse med 3,8 millioner pixels og avancerede teknologier, herunder en lysstyrke på 500 nits, fuld laminering, et bredere farveområde (P3), True Tone og antirefleks-belægning på skærmen.

Priser og tilgængelighed

Den nye iPad Air kan bestilles fra og med fredag den 11. marts (link). iPad Air Wi-Fi-modeller er tilgængelige med priser fra 5.299 kroner, mens priserne på Wi-Fi + Cellular-modellerne starter ved 6.699 kroner. Den nye iPad Air fås i konfigurationer med 64 GB og 256 GB og i farverne space grey, stjerneskær, lyserød, lilla og blå.