Apple har præsenteret tredje generation af de trådløse hovedtelefoner AirPods, som byder på rumlig lyd, avancerede funktioner og et nyt design med afrundet form. De nye AirPods er bestykket med Apples egen H1-chip, der giver mulighed for adaptiv EQ og rumlig lyd med Dolby Atmos samt dynamisk registrering af hovedbevægelser.

De nye AirPods er modstandsdygtige over for sved og vand og er udstyret med en tryksensor, som muliggør nem styring af musik og telefonopkald. Den længere batteritid muliggør op til seks timers afspilning1 og op til i alt 30 timers afspilning med det tilhørende opladningsetui.

Nyt design

AirPods' nye design er med en afrundet form, og staven er kortere end i den forrige generation. Samtidig har de fået samme intuitive tryksensor som AirPods Pro, så man bedre kan styre det indhold, man lytter til. De nye AirPods er modstandsdygtige over for både sved og vand, og både øretelefonerne og opladningsetuiet er IPX4-klassificeret.

Længere batteritid

En a de store forbedringer i 3. generation AirPods er en ekstra times batteritid sammenlignet med tidligere generationer med op til seks timers musikafspilning og op til fire timers taletid. Bare fem minutters opladning giver omkring en times batteritid, og med fire ekstra fulde opladninger i etuiet kan brugerne få op til i alt 30 timers afspilning.

AirPods er nu også en del af MagSafe-økosystemet, som muliggør praktisk trådløs opladning.

Avancerede lydfunktioner

De nye AirPods bruger intelligent lyd til for eksempel Adaptiv EQ og rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser.

De nye AirPods er udstyret med Adaptiv EQ, der indstiller lyd i realtid baseret på, hvordan AirPods sidder i brugerens øre, så resultatet er en tilpasset lytteoplevelse med masser af detaljer. En indadrettet mikrofon overvåger lydniveauet, så Adaptiv EQ kan bruge intelligent lyd til at finjustere de lave og mellemhøje frekvenser, som kompenserer for nuancer, der kan gå tabt på grund af forskelle i pasformen.

Rumlig lyd giver en tredimensionel biograflignende oplevelse, hvor lyden kan placeres stort set overalt i rummet. Desuden giver funktionen til dynamisk registrering af hovedbevægelser denne avancerede lydoplevelse endnu et løft, så musik, video og endda FaceTime-gruppeopkald føles mere naturlige. Takket være avancerede algoritmer for rumlig lyd og brug af filtre for retningsbestemt lyd, som diskret justerer de frekvenser, hvert øre modtager, kan de nye AirPods placere lyd i hele rummet rundt om brugeren.

Priser og tilgængelighed

AirPods 3. generation kan fås til 1.549 kroner og kan for eksempel bestilles i Apples netbutik.

De kan bestilles med det samme og vil være i butikkerne fra og med tirsdag den 26. oktober.