Apple har indgået forlig i en sag omkring de fugtmålere, der sidder i iPhonen, skriver Wired. Apple har i stor stil brugt udslag på iPhonens fugtmåler til at afvise at reparere folks iPhone under garantien, med henvisning til at det var folks egen skyld at iPhonen var gået i stykker, fordi den har været udsat for vand.

Forliget er kommet efter at 3M, der producerer den tape, der bruges til målingen, har oplyst at den også kan slå ud ved fugt og ikke kun vand, som Apple ellers har hævdet.

I 2010 ændrede Apple procedure, så de ikke som standard afvise iPhones med udslag på fugtmåleren, men manuelt tjekkede dem for vandpåvirkning. Forliget handler altså alene om iPhones afvist før november 2010.

Ifølge forliget skal Apple betale $53 millioner til de amerikanske kunder, der uretmæssigt har fået afvist en iPhone på grund af fugtmåleren.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.