Apple oplyser at de har lanceret et forskningsprojekt kaldet Apple Heart Study. Det inkluderer en ny app der kan bruge pulsmåleren i Apple Watch til at indsamle data om unormale hjerterytmer - atrieflimren også kaldet forkammerflimren - og give brugeren besked. Appen er baseret på Apples ResearchKit og er altså i første omgang en undersøgelse der skal kortlægge mulighederne i at bruge Apple Watch til formålet. Undersøgelsen udføres i samarbejde med Stanford University. Atrieflimren er en rytmeforstyrrelse i hjertets elektriske system og kræver alene i Danmark over 10.000 indlæggelser om året.

Hvis der identificeres en unormal hjerterytme vil brugeren få en notifikation og blive tilbudt en nærmere undersøgelse af en læge tilknyttet forskningsprojektet og en mere præcis maling af hjerterytmen.

Apple Heart Study er forbeholdt amerikanere over 22 år og er ikke møntet på folk der allerede er diagnostiseret med atrieflimren.

Det er ikke første gang det skal undersøges om man kan bruge Apple watch til at detektere atrieflimren. Tidligere på året offentliggjorte University of California i San Francisco et lignende studie.