Apple har i denne uge frigivet tvOS 14.5 til Apple TV HD og Apple TV 4K. Den største nyhed er en ny funktion til farvekalibrering, der skulle give bedre billeder på det tilsluttede TV.

Den største nyhed er som sagt en funktion, der kan forbedre farverne på ens TV, så de bliver mere lig det man kunne kalde en standard farvepalet. Det vil sige at farverne bliver sådan, som de er tænkt det fra producentens side. Funktionen kræver en iPhone (med Face ID), som man holder helt tæt på TV'et. Derved kan iPhonen se, om farverne er som de skal være. Herefter justerer Apple TV selv sine farver efter målingen. Lidt ala den måde man for eksempel kan kalibrere Sonos' højttalere på. I teorien lyder den nye funktion, som et god og nem mulighed for at få et bedre billede på sit TV. I praksis skal det nok tages men en gran salt. Men det vender jeg tilbage til, når jeg får det testet en af dagene.

Af mindre nyheder er understøttelse af PlayStation 5 DualSense og Xbox Series X controllere samt at man kan vælge andre trådløse højttalere som som standard. Frameraten er også blevet justeret til at være 29,97Hz og 59,94Hz i stedet for 30Hz og 60Hz.

Du installerer opdateringen ved at åbne Indstillinger-appen på dit Apple TV og vælge System > Softwareopdateringer. Har du slået automatiske opdateringer til, behøver du ikke gøre noget.