Apple har i nogle år tilbudt musik i abonnement via Apple Music. Der har desuden i noget tid været rygter om at Apple planlægger at lancere en filmtjeneste efter samme koncept. Nu er der også rygter om at Apple vil tilbyde spil i abonnement efter samme model. Det vil sige, at vi kan få en situation med tre abonnementstjenester: Apple Music, Apple Movies og Apple Games. Eller eventuelt en samlet tjeneste for det hele. Det hele skulle blive afsløret når Apple i aften (dansk tid) har indkaldt til pressevent, skriver Bloomberg.

I modsætning til den cloud-baserede spil-tjeneste som Google for nylig løftede sløret for, er Apples ide at man ganske enkelt bare henter spil som normalt, men betaler et månedligt beløb for det istedet at købe dem enkeltvis. Spillene afvikles altså stadig lokalt på ens egen enhed. Apple vil fokusere på premium-spil og ikke de mange spil der i dag lever af in-app køb af virtuel valuta.

Ifølge tidligere rygter har Apple holdt møder med flere spiludviklere for at høre deres syn på sagen. Fem forskellige kilder bekræfter oplysningerne og fortæller at møderne er blevet afholdt i sidste halvdel af 2018. Flere af kilderne fortæller også, at Apple har overvejet muligheden for at blive spiludgiver og altså indgå partnerskab med spiludviklere om at stå for marketing, salg etc.

Det er endnu uklart hvor meget tjenesten kommer til at koste og hvilke slags spil og platforme Apple vil inkludere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.