Apple har frigivet watchOS 5 med en masse nye og forbedrede funktioner. Opdateringen byder på en ny Walkie-Talkie app og konkurrencer med venner om hvem der rører sig mest. watchOS 5 fokuserer i det hele taget meget på aktivitet. Blandt andet er der kommet nye funktioner til tracking af yoga- og vandringsaktivitet. Løbetracking er desuden blevet forbedret med mulighed for at se løbende km-tid og mulighed for at indstille pace og kadence. En anden smart ting er at aktivitet nu kan startes og sluttes automatisk hvis uret eksempelvis opfatter at man er begyndt at løbe. Det er altså slut med at glemme at starte en løbetur. watchOS 5 byder desuden på syv dages konkurrencer med venner om hvem der rører sig mest.

En helt ny funktion er Walkie-talkie, der som navnet siger gør det muligt at forbinde og tale med andre via Apple Watch.

Siri-urskiven har fået flere nye funktioner og mulighed for at tilføje tredjeparts komplikationer. Apropos Siri, så behøver man ikke længere sige "Hej Siri" for at aktivere Siri. I stedet løfter man bare armen og beder Siri om det man vil.

En stor nyhed er også at watchOS 5 understøtter WebKit. Det betyder ikke en fuld browser på Apple Watch, men at man eksempelvis kan se webindhold via mails etc.

Derudover er der en række mindre nyheder, blandt andet podcast-app.

Scroll ned for at se kommentarer