Apple er klar med macOS 12.1, den første store opdatering til macOS Monterey, der blev frigivet i oktober. Den største nyhed er at understøttelse af funktionen SharePlay, der en helt ny funktion til at dele oplevelser med familie og venner i FaceTime. Opdateringen indeholder også nydesignede minder i Fotos, en funktion til administration af digital arv samt andre funktioner og fejlrettelser til din Mac.

Apple har også frigivet macOS Big Sur 11.6.2 og Security Update 2021-008 til macOS Catalina.

SharePlay

SharePlay er en ny funktion til deling af synkroniserede oplevelser i FaceTime med indhold fra Apple TV-appen, Apple Music og andre understøttede apps. Delte betjeningsmuligheder gør det muligt for alle personer at afspille eller sætte indhold på pause og spole frem eller tilbage.

Funktionen har været tilgængelig på iPhonen og iPaden siden frigivelsen af iOS/iPadOS 15, men har altså manglet på Mac indtil nu.

Minder i Fotos

Minder har fået nyt design med en ny, interaktiv brugergrænseflade, nye animations- og overgangsformater og adskillige billedkollager. Nye mindetyper omfatter eksempelvis flere internationale helligdage, børnefokuserede minder, tendenser over tid og forbedrede minder med kæledyr

Apple-id

En af de mest interessante nyheder er det Apple kalder 'Digital arv'. Digital arv gør det muligt at udpege personer som arvekontakter, så de kan få adgang til din iCloud-konto og dine personlige oplysninger, når du går bort.

Andre forbedringer

Denne version indeholder også følgende forbedringer til Mac:

  • 'Skjul min e-mailadresse' opretter unikke, tilfældige e-mailadresser og er tilgængelig i appen Mail for abonnenter på iCloud+.
  • Appen Værdipapirer giver dig mulighed for at se valutaen for en ticker samt ændringer fra år til år, når du kigger på diagrammer.
  • Påmindelser og Noter giver dig mulighed for at slette og omdøbe tags.

Fejlrettelser i macOS Monterey 12.1

  • Skrivebord og skærmskåner kunne fremstå som blanke, efter at der blev valgt fotos fra biblioteket i Fotos.
  • Pegefeltet kunne holde op med at reagere på tryk eller klik.
  • Eksterne skærme kunne muligvis ikke oplade nogle MacBook Pro- og MacBook Air-computere, når de var forbundet vha. Thunderbolt eller USB-C.
  • Afspilning af HDR-video på YouTube.com kunne medføre en systemfejl (“kernel panic”) på MacBook Pro-computere fra 2021.
  • App-specifikke statusmenuer kunne være skjult af kamerahuset på MacBook Pro-computere fra 2021.
  • MagSafe kunne holde op med at lade op på 16" MacBook Pro-computere fra 2021, når skærmen var slået ned, og systemet var lukket ned

Sådan opdaterer du macOS

Du opdaterer til macOS 12.1 via appen Systemindstillinger. Har skal du finde og vælge 'Softwareopdateringer' og trykke på 'Opdater nu'.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.