Apple er klar med iOS 11.3, der er den tolvte opdatering til iOS 11 siden lanceringen i efteråret. iOS 11.3 er en større opdatering med flere interessante nyheder. Først og fremmest er der en ny funktion til monitorering af iPhones batteritilstand. Derudover er der flere spritnye Animojis til iPhone X, opdateret ARKit til udviklere, Virksomhedschat, Helbredsjournaler og flere andre små nyheder og rettelser.

Du kan se en gennemgang af nyhederne i iOS 11.3 herunder og læse mere hos Apple.

Batterimonitorering

iOS 11.3 har en funktion til monitorering af batteriets sundhedstilstand. Den giver dels adgang til information om batteriet såsom den maksimale kapacitet samt hvorvidt batteriets tilstand understøtter høj ydelse eller ej. Er batteriet så slidt at det ikke fungerer optimalt ved høj ydelse er der mulighed for at drosle ydelsen ned. Som standard er dette slået fra, så man skal selv slå det til, hvis man oplever at iPhonen genstarter at sig selv etc. Indtil nu har Apple automatisk droslet iPhonen ned hvis den har et slidt batteri, men fremover bliv det altså et tilvalg.

'

Nye Animojis

iOS 11.3 introducerer fire nye Animojis, så iPhone X-brugerne nu også kan udtrykke sig i form af en løve, en bjørn, en drage eller et dødningehoved.Dermed er der i alt 16 forskellige figurer at vælge mellem.

Forbedringer af AR

Ud over vandrette flader som borde og stole kan ARKit nu genkende og placere virtuelle objekter på lodrette flader som vægge og døre, og det kan kortlægge flader med en speciel facon mere præcist.

Helbredsjournaler

En ny funktion i Sundheds-appen ved navn Helbredsjournaler kombinerer data fra hospitaler og klinikker, så man nemt kan se alle de tilgængelige medicinske oplysninger i en samlet oversigt og modtage regelmæssige meddelelser om prøveresultater, medicin, tilstande m.m. Data fra Helbredsjournaler er krypteret og beskyttet med adgangskode.

Andre nye funktioner

Apple Music tilbyder ubegrænset visning af musikvideoer uden reklamer eller afbrydelser.

Apple News gør det nu nemmere at holde sig ajour med dagens vigtigste videoer takket være en ny videogruppe under Til dig og forbedrede Populære artikler.

HomeKit-softwaregodkendelse giver udviklerne en ny mulighed for at indbygge HomeKit-understøttelse i eksisterende tilbehør.

Understøttelse af Advanced Mobile Location (AML), som automatisk sender brugerens aktuelle placering til alarmcentralen ved nødopkald i de lande, hvor AML er tilgængelig.

AirPlay 2 og iCloud Messages kom ikke med

Bemærk at Apple har fjernet den AirPlay 2-funktionalitet der ellers var med i de første betaer. iCloud Messages er heller ikke klar endnu.

AirPlay 2 er en opdateret udgave af Apples protokol til trådløs streaming mellem enheder. Hovednyheden i AirPlay 2 er understøttelse af multirumslyd. AirPlay 2 kræver at højttalere understøtter det. I øjeblikket virker det derfor kun med Apple TV der kører tvOS 11.3 beta.

Med iCloud Messages vil dine beskeder blive synkroniseret mellem dine enheder via skyen. Præcis som vi kender det fra eksempelvis Noter eller iCloud Fotobibliotek.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.