Apple har frigivet en række sikkerhedsopdateringer til iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Der er tale om macOS Big Sur 11.6, iOS og iPadOS 14.8 samt watchOS 7.6.2. Opdateringen retter et sikkerhedshul, der aktivt har været udnyttet af blandt andet efterretningstjenester i flere lande.

Apple blev gjort opmærksom på sikkerhedshullet i sidste uge, og har arbejdet i døgndrift lige siden på at få det lukket. Hullet har været udnyttet af den såkaldte Pegasus-spyware, der har kunnet give adgang til brugernes kamera, mikrofon, tekstbeskeder, emails etc. på Mac, iPhone, iPad og Apple Watch. Faktisk har dem, der har udnyttet softwaren haft adgang til mere på folks iPhones end brugerne selv. Et ret alvorligt hul med andre ord.

Sikkerhedshullet har været aktivt udnyttet af et israelsk firma, der har solgt et værktøj videre til myndigheder etc. siden februar 2021. Det blev opdaget af The Citizen Lab, da de undersøgte en iPhone fra en aktivist tidligere på måneden. I sidste uge sendte de information til Apple, der altså nu lukket hullet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.