Apples kommende virtual reality-headset nærmer sig sin færdiggørrelse. I hvert fald fik Apples bestyrelse i sidste uge fremvist en fuldt fungerende prototype. Det indikerer, at headsettet nærmer sig en lancering. Det skriver Bloomberg. Oplysningerne hænger fint sammen med, at Apple skulle have accelereret udviklingen af headsettets styresystem, RealityOS, eller bare rOS.

Det er efterhånden flere år siden, at vi første gang hørte om, at Apple havde planer om at udvikle et avanceret headset beregnet til virtual eller augmentet reality. Rygtet har svinget lidt frem og tilbage, men er efterhånden ved at samle sig omkring et headset ala det, der kan ses på billedet øverst.

Headsettet vil få to styk 4K-skærme baseret på micro-OLED, 15 kameraer, eyetracking samt en kraftfuld processor etc. Kort sagt spækket med avanceret teknologi. Det forventes, at få en pris omring $3.000 i USA, hvilket indikerer en dansk udsalgspris på omkring 30.000 kroner

Med de nye rygter om at Apples bestyrelse har få demonstreret headsettet, tyder det på, at Apple vil præsentere det for offentligheden inden årets udgang. Salget vil så nok begynde i starten af næste år.