Apple har netop oplyst om nyhederne i den kommende iOS 11.3-opdatering, der kommer til foråret. iOS 11.3 byder blandt andet på spændende nye måder at opleve augmented reality på, nye Animojis på iPhone X samt muligheden for at se helbredsjournaler i appen Sundhed.

Ny AR-funktionalitet

Med introduktionen af ARKit i iOS 11 blev iOS med et slag til verdens største AR-platform. Apple arbejder fortsat på at udvikle teknologien og giver nu udviklerne ARKit 1.5. Det giver mulighed for mere medrivende AR-oplevelser, der integreres bedre med den virkelige verden.

Ud over vandrette flader som borde og stole kan ARKit nu genkende og placere virtuelle objekter på lodrette flader som vægge og døre, og det kan kortlægge flader med en speciel facon, for eksempel runde borde, mere præcist. Ved hjælp af avancerede teknologi til at finde og genkende placeringen af 2D-billeder såsom skilte, plakater og grafik kan ARKit integrere disse billeder fra den virkelige verden i AR-oplevelser, så man for eksempel kan tilføje masser af interaktive udstillinger på et museum eller bringe en filmplakat til live. Når man ser den virkelige verden gennem kameraet, sker det nu med 50 procent større opløsning og understøttelse af autofokus, som giver et endnu skarpere perspektiv.

Nye Animojis

iOS 11.3 introducerer fire nye Animojis, så iPhone X-brugerne nu også kan udtrykke sig i form af en løve, en bjørn, en drage eller et dødningehoved.Dermed er der i alt 16 forskellige figurer at vælge mellem.

I kraft af A11 Bionic-chippen og TrueDepth-kameraet på iPhone X bliver mere end 50 forskellige bevægelser i ansigtsmusklerne optaget, analyseret og derefter animeret, så brugerne kan sende Animoji-beskeder, hvor de optræder som én af 16 forskellige figurer.

Virksomhedschat

Virksomhedschat giver brugerne en ny måde at kommunikere med forretningskæder på direkte fra Beskeder. Denne funktion lanceres som betaversion i den offentligt tilgængelige udgave af iOS 11.3 til foråret og kan bruges hos en række (primært amerikanske) kæder, blandt andet Discover, Hilton, Lowe’s og Wells Fargo.

Med Virksomhedschat er det nemt at føre en samtale med en servicemedarbejder, aftale tid eller betale med Apple Pay i appen Beskeder. Virksomhedschat deler ikke brugernes kontaktoplysninger med forretningskæderne, og brugerne kan til enhver tid stoppe en chat.

Batterier og ydeevne

iOS 11.3 tilføjer nye funktioner, der viser batteriets tilstand og anbefaler service, hvis et batteri har brug for det. Disse funktioner findes under Indstillinger -> Batteri og vil være tilgængelige på iPhone 6 eller nyere iPhones.

Desuden kan brugerne nu se, om den funktion til strømstyring der blev lanceret i iOS 10.2.1, udfører dynamisk styring af den maksimale ydeevne for at forhindre uventede nedlukninger, er slået til. Man an også manuelt slå funktionen fra. Denne funktion findes under Indstillinger -> Batteri og er tilgængelig på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Helbredsjournaler i appen Sundhed

En ny funktion ved navn Helbredsjournaler kombinerer data fra hospitaler, klinikker og appen Sundhed, så man nemt kan se alle deres tilgængelige medicinske oplysninger fra flere behandlere, når som helst man ønsker det.

Patienter fra de medicinske institutioner, der er med i systemet, får oplysningerne fra de forskellige institutioner arrangeret i en samlet oversigt og modtager regelmæssige meddelelser om deres prøveresultater, medicin, tilstande m.m. Data fra Helbredsjournaler er krypteret og beskyttet med adgangskode.

Andre nye funktioner

Apple Music vil snart begynde at tilbyde visning af musikvideoer. Man kan se alt det man vil uden reklamer eller afbrydelser.

Apple News gør det nu nemmere at holde sig ajour med dagens vigtigste videoer takket være en ny videogruppe under Til dig og forbedrede Populære artikler.

HomeKit-softwaregodkendelse giver udviklerne en ny mulighed for at indbygge HomeKit-understøttelse i eksisterende tilbehør uden at gå på kompromis med beskyttelse af anonymitet og sikkerhed.

Understøttelse af Advanced Mobile Location (AML), som automatisk sender brugerens aktuelle placering til alarmcentralen ved nødopkald i de lande, hvor AML er tilgængelig.

Kommer til foråret

iOS 11.3 kommer til foråret uden at Apple går yderligere i detaljer. Først skal vi dog gennem en betaperiode. Alle de nye funktioner vil ikke nødvendigvis være med allerede fra første beta, men kommer til løbende.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.