Apple ændrer på apps adgang til adressebogen. Kun få dage efter det seneste eksempel på en iPhone-app, der kopiere brugernes adressebog uden samtykkke, kommer Apple nu med en melding om, at der bliver strammet op i en kommende opdatering til iOS.

"Apps der indsamler og overfører en brugers kontakter uden forhåndsgodkendelse fra brugeren ,er en overtrædelse af vores retningslinjer", siger Apple-talsmand Tom Neumayr til AllThingsD. "Vi arbejder på at gøre det bedre for vores kunder, og som med lokationsdata, vil enhver app der ønsker adgang til kontaktdata, kræve godkendelse i en kommende opdatering".

Det betyder altså, at man fremover vil skulle godkende at en given app, får adgang til oplysninger i ens Adressebog på iOS-niveau, og at en sådan ikke-godkendelse ikke kan omgås af udviklerne. Det bliver altså fremover umuligt for en app at få adgang til ens adressebog uden et samtykke.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.