Med lanceringen af to nye iPads fortsætter Apple med stille og roligt at udfase det gode gamle hovedtelefonstik. Den nye iPad mini 6 har nemlig ikke længere noget jack-stik. I stedet må man bruge trådløse hovedtelefoner eller en USB-C-adapter. Til gengæld har den nye iPad 9stadig et jack-stik. Det er den så også den sidste iPad der har. I det hele taget er det kun denne og så iPod touch fra maj 2019, der har. Alle andre iPhones og iPads kommer uden jack-stik.

iPod touch er en enhed der kun meget sjældent bliver opdateret, og måske endda står over for at blive udfaset. Dermed kan iPad 9 meget vel være den sidste iOS-enhed, der kommer med jack-stik.

Til gengæld kommer Apples nye Macs stadig med jack-stik. Det er selvfølgelig fint, men det giver også forvirring fordi man derved skal have to forskellige hovedtelefoner alt efter om man vil bruge dem sammen med sin Mac eller sin iOS-enhed.

Apple begyndte udfasning a jack-stikket med lanceringen af iPhone 7 i 2016. Årsagen skulle være at det optog for meget plads, som Apple hellere ville bruge til noget andet, samt at stikket gav problemer med at få iPhonen vandtæt. En mere uofficiel forklaring er, at Apple ved at fjerne stikket, har kunnet booste salget af Apples trådløse AirPods-hovedtelefoner.