Det sidste års tid har der været meget snak om at Apple er ved at udvikle deres egen modemchip til iPhonen. Apple har været utilfreds med Qualcomm, der ellers har leveret modemchips til Apple i mange år, og har i seneste generation af iPhonen brugt modemchips fra Intel. Intel kan dog heller ikke rigtigt levere varen og Apple har igen fundet sammen med Qualcomm. Det ændrer dog ikke på at Apples endelig mål om selv at stå for tingene.

Det amerikanske medie The Information har kigget nærmere på tingene og oplyser at Apple er i fuld gang, men at vi ikke skal regne med at en Apple-udviklet modemchip er klar før i 2025. Det er en del senere end andre, der har skudt på omkring 2021. Tidsrammen passer dog fint med at Apple og Qualcomm for nylig indgik en 5-årig aftale.

Ifølge to kilder med adgang til information var Apple allerede i starten af 2017 utilfredse med Intels modemchips, der skulle bruges til de iPhones der skulle lanceres i 2018, det vil sige iPhone Xs etc. De fungerede ikke ordentligt og Intel havde fire gange ændret på designet for at få dem til at matche de Qualcomm-chips som Apple havde droppet. Lige lidt hjalp det. Intel blev ved med at overskride Apples deadlines og Apples chefer begyndte at blive nervøse og decideret irritable, når der blev holdt møder med Intel. Til sidst blev tingene dog løst tilfredsstillende, men Apple fandt også ud af, at de fremover ikke kunne regne med at Intel kun levere varen. Derfor indgik Apple for nylig en aftale med Qualcomm. Kort tid efter meddelte Intel at de lukkede deres udvikling af 5G-modemchips til mobile enheder. Ifølge Intel var der dog tale om verdensklasse teknologi, som mange har været interesseret i at overtage - også Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.