Apple afholder presseevent i morgen, tirsdag, hvor en række nye produkter vil blive præsenteret. Jeg har lavet en gennemgang af de seneste rygter, og en oversigt over, hvilke nye ting vi kan forvente os på eventet.

Eventet starter tirsdag aften dansk tid, og kan følges på Apples hjemmeside, YouTube eller Apple TV.

Ny iPhone SE

Der kommer en ny iPhone SE, der vil ligne den nuværende udgave. Det vil sige med en skærm på 4,7 tommer og en bred ramme i toppen og bunden samt en hjem-knap med Touch ID. De eneste reelle ændringer, der forventes, er en opgradering af systemchippen til Apples A15 samt understøttelse af 5G. Der har været enkelte meldinger om et bedre kamera også, så det kan ikke udelukkes.

Der skulle komme udgaver med 64GB, 128GB og 256GB. Prisen forventes at blive den samme som den nuværende.

Ny iPad Air

Der kommer også en ny iPad Air. Her vil vi se det samme som med iPhonen. Altså en videreførelse af designet og ganske få ændringer sammenlignet med nuværende generation. Også her vil en opgradering af systemchippen til A15 og understøttelse af 5G være de eneste reelle nyheder. Der er mulighed for at den nye iPad Air får et bedre frontkamera også.

Prisen skulle der ikke blive ændret på.

Mac mini

Det forventes, at Apple vil lancere en ny Mac mini med Apples hurtigste systemchips nemlig M1 Pro og M1 Max. Det er de samme chips, som Apple benytter i MacBook Pro. Denne Mac mini vil være et supplement til den eksisterende Mac mini, og ikke er erstatning for den.

Rygterne taler om et nyt design, der er mindre, har gennemsigtig top og er tofarvet.

Muligvis en ny 13" MacBook Pro

Der har været enkelte rygter om, at Apple vil lancere en ny 13" MacBook Pro med M2-chip. Det virker ikke videre sandsynligt, at det kommer til at ske, men det kan heller ikke helt udelukkes. Hvis det sker, er en opgradering af systemchippen fra M1 til M2 samt muligvis en fjernelse af Touch Baren, nok de eneste ændringer, vi får at se.

Andre nye ting

Apple plejer at lancere iPhone- og iPad-cases i nye farver i løbet af foråret. Måske kommer der også Apple Watch-remme i de samme farver.

iOS 15.4, iPadOS 15.4 og macOS Monterey 12.3 har været i betatest siden januar, så Apple benytter nok eventet til at lancere dem eller i det mindste komme med en dato for, hvornår det sker. Deres tale om nogle solide opdateringer med blandt andet understøttelse af den nye funktion 'Universal Control', hvor flere Macs og iPads kan styres med samme mus eller pegefelt,

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.