Over de senere år er der kommet meget fokus på bæredygtighed grundet klimaets tilstand og forværring. Det har betydet, at mange firmaer også må ændrer deres strategier for at mindske deres forbrug af jordklodens ressourcer. Nogle firmaer har i den grad taget opgaven seriøst, og i denne artikel vil vi præsenterer dig for et par af dem. 

Bæredygtighed er nødvendigt 

Bæredygtighed er ikke blot nødvendigt, fordi jordkloden bliver slidt op. Bæredygtighed er også nødvendigt for firmaerne at implementere, hvis de ønsker at fortsætte på markedet. Grønne alternativer er nemlig blevet et krav for mange forbrugere - og det stiller naturligvis ligeledes krav til virksomhederne. 

Flere og flere forbrugere ser ned på firmaer, som ikke tager hensyn til kloden - og det er endda ikke længere blot kloden, som forbrugerne forsøger at passe på. En masse etiske spørgsmål har også sneget sig ind i debatten såsom menneskerettigheder, socialt ansvar og lignende. 

Hvis et firma vil overleve i det 21. århundrede, er det altså nødt til at være innovativ og tilpasse sig. Det er heller ikke længere nok, at sige nogle positive ord - det er derimod blevet nødvendigt, at disse ord bliver lavet om til handling af ledelsen af pågældende firma. 

Og så til Apple…

Apple har i sandhed gjort deres for at komme på alternative og bæredygtige løsninger. Eksempelvis har Apple taget ansvar for deres produktion i Kina, idet de aktivt har forsøgt at reducere produktionens negative påvirknings på klimaet. Yderligere har IT-firmaet generelt haft stor fokus på grøn energi i deres produktion, hvilket er årsag til, at mange vælger Apple.

At blive et bæredygtig firma, er ikke noget, som man gør fra én dag til en anden. Det kan tage en del tid, men forbrugerne vil se, at firmaet ikke står stille med sine løfter. Apple tager teten og har de senere år opbygget mange bæredygtige løsninger. 

Alt dette kan du tilmed læse meget mere om i Apples helt egen “Environmental Progress Report”, som udgives årligt. Heri beskriver Apple udførligt, hvordan de arbejder med de udfordringer, som ikke bare Apple, men hele kloden står overfor indenfor bæredygtighed og klima. Alene det, at rapporten er på mere end 100 sider bevidner om, at Apple tager deres ansvar seriøst, og er du interesseret i, hvordan Apple arbejder med bæredygtighed, klima, ressourcer og lignende, er rapporten bestemt værd at læse. Den kan du finde her (på engelsk): https://www.apple.com/environment/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.