Nye tal viser, at Apple igen er verdens største producent af smartphones. I seneste kvartal overhalede Apple nemlig Samsung, der ellers sad på tronen. Ifølge Strategy Analytics solgte Apple 70,7 millioner iPhones i sidste kvartal, mens Samsung kun solgte 68,8 millioner smartphones i samme periode. Hos IHS Markit er det dog lige omvendt. Her ligger Samsung nummer et med et forspring på et par millioner.

Da hverken Apple eller Samsung opgiver salgstal, er der i begge tilfælde tale om estimater. Hvem at de to analysefirmaer, der har ret, er derfor heller ikke til at sige. Så lades bare sige, at Apple og Samsung ligger side om side, som verdens bedst sælgende smartphone-producent.

Når det handler om økonomi, ser der derimod helt anderledes ud. Samsungs mobildivision omsatte for hvad der svarer til $21 milliarder i kvartalet, mens det tilsvarende tal for Apple er 56 milliarder. Apple omsætter altså for 2,5-3 gange så meget som Samsung, selvom de sælger lige mange telefoner. Eller sagt på en anden måde, så sælger Apple mange flere dyre telefoner end Samsung.