Apple har i dag lanceret deres betalingskort, Apple Card, i USA. Alle amerikanere kan nu ansøge om kortet og det sker via Wallet-appen på ens iPhone. Kortet består af en digital del og et fysisk kort. Den digitale del ligger i Wallet-appen og kan bruges på nettet og i de fysiske butikker der modtager Apple Pay. Det fysiske kort kan bruges alle steder, som modtager de sædvanlige kreditkort.

Apple Card fungerer i princippet som et helt almindeligt kreditkort, men skiller sig alligevel ud. Som udgangspunkt er det et virtuelt kort, der lagres i Apple Wallet på ens iPhone. Men man får også et fysisk kreditkort. Det er lavet af titanium og ens navn bliver indgraveret med laser. Udover navnet og Apples logo vil der ikke være andet på kortet. Ingen udløbsdato eller 16-cifret kortnummer. For hver transaktion bliver der dannet en tilfældig sikkerkode på iPhonen. Dette øger sikkerheden da det bliver sværere at udnytte et stjålet kreditkort uden kortoplysninger.

Apple leverer kreditkortet i samarbejde med Goldman Sachs, som står for selve bankdelen af kortet mens betalingsinfrastrukturen er baseret på MasterCard. Kortet er uden afgifter, men der påløber renter, hvis ikke man betaler det skyldige beløb ud hver måned. Rentestørrelsen afhænger af ens kreditværdighed og adskiller sig ikke fra hvad markedet ellers tilbyder.

Der er også nogle andre forskelle på Apple Card og andre kreditkort. Eksempelvis tilbyder Apple 3% cashback på alle køb i Apple Store, 2% cashback på alle Apple Pay-køb samt 1% cashback på alle øvrige køb. De beløb man opsparer udbetales dagligt på ens Apple Pay Cash-konto, hvor de kan bruges til at købe for eller overføres til ens bankkonto. Apple Card adskiller sig også ved at tilbyde et højt niveau af kundetilgængelige data, så man får et bedre overblik over sine indkøb og sin økonomi.

Du kan læse mere her: Apple lancerer kreditkort - her er detaljerne

Apple har ikke meldt ud om eller hvornår Apple Card kommer ud til resten af verden, men mon ikke der kommer en udrulning som en naturlig udvidelse af Apple Pay i de lande, hvor det fungerer?

Du kan læse mere om Apple Card hos Apple.

Scroll ned for at se kommentarer