Flere adskillelser af iPhone 6s og iPhone 6s Plus viser, at Apple har valgt at bruge to forskellige A9-chips produceret af Samsung og TSMC. Samsungs chips hedder APL0898, mens TSMC's chips hedder APL1022.

Det er specielt interessant fordi de to producenter bruger hver deres teknologi. Samsung bruger en 14-nanometer teknologi, mens TSMC bruger en 16-nanometer teknologi. Det betyder at de to producenters chips har forskellig størrelse. Den fra TSMC er lidt mere end 10% større end Samsungs. Det betyder igen, at Apple også har justeret på en del af de andre komponenter, for at få tingene til at passe.

En udvikler har lavet en app, der kan skelne mellem de to chips, og hans data viser, at i iPhone 6s Plus er der en lille overvægt af Samsung-producerede chips, mens der i iPhone 6s er en stor overvægt af TSMC-producerede chips. Samlet set er 60% fra TSMC og 40% fra Samsung. Hans data bygger dog ikke på et repræsentativt udsnit, så man skal ikke tage det alt for bogstaveligt.

Det er endnu uvist, om der er en konkret praktisk forskel på ydelsen af de to chips, men det virker usandsynligt. Teoretisk set skulle Samsung-chippen på grund af den mindre størrelse, være en smule hurtigere og bruge lidt mindre strøm, men mon ikke Apple har justeret det, så alle iPhones yder lige godt?

Man kan undre sig over, at Apple ikke har puttet den ene chip i 6s og den anden i 6s Plus, men valgt at blande dem i samme model. Måske skyldes det at ingen af producenterne har kunne levere nok i rette tid, hvorfor Apple har måtte bruge to forskellige i den samme iPhone. En anden mulighed er, at Apple er startet med at bruge den ene type, og er skiftet til at bruge den anden senere i produktionen.

Selvom det er første gang at Apple bruger to forskellige A-chips i en iPhone, er det ret normalt at bruge flere leverandører til de andre komponenter. Det øger simpelthen sikkerheden for at få leveret nok komponenter, når flere producenter er i spil.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.