I efteråret kom det frem, at iPhones der havde fået udskiftet Touch ID-sensoren på et uautoriseret værksted, blev mødt med "fejl 53" og fik deaktiveret deres iPhone i iTunes. I første omgang var forklaringen at iPhonen blev deaktiveret af sikkerhedsgrunde, fordi den udskiftede Touch ID-sensor kunne give uautoriseret adgang til iPhonen. I og for sig et ganske godt argument. Det har dog givet Apple problemer, og en trussel om en retssag på halsen, primært fordi Apple ikke advarede om det, eller bare nøjedes med at deaktivere selve sensoren, og ikke hele iPhonen.

Nu har Apple dog en anden forklaring. Ifølge Apple var den test, der resulterer i "fejl 53" alene udviklet til brug på fabrikken for at sikre, at iPhonens Touch ID-sensor virkede inden den blev afsendt til kunderne. Det var i følge Apple aldring meningen at denne test skulle ramme kunderne. Det beklager Apple er sket.

Apple har derfor frigivet en opdateret udgave af iOS 9.2.1. til de folk, der er berørt af problemet med "fejl 53". Opdateringen gør det muligt at anvende iPhonen igen. Sikkerhedsargumentet holder dog stadig vand, for Touch ID-sensoren forbliver inaktiv indtil man har fået den udskiftet med en autoriseret udgave.

Opdateringen er tilgængelig via iTunes. Du kan læse mere hos Apple: Hvis du får fejlmeddelelse 53, eller du ikke kan opdatere eller gendanne din iPhone eller iPad

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.