Siden iOS 5 har Apples iOS-enheder understøttet de smileyagtige småikoner, som japanerne kalder emoji, og som er meget brugt i landet (før iOS 5 var der også emoji-tastatur, men kun på japanske enheder). For at slå det til har man bare skulle slå Emoji-tastaturet til under Indstillinger -> Generelt -> Internationalt -> Tastaturer -> Tilføj tastatur.

Alligevel har der været et hav af "slå-emoji-til"-apps i App Store, der for 6-12 kroner ikke gjorde andet end at slå en funktion, der allere var på iPhonen, til. Ikke meget ulig, hvis der var en app, der instruerede folk i, at slå BlueTooth til og fra.

Apple er nu begyndt at sende mails til udviklere af disse apps, hvori det oplyses, at deres apps bliver fjernet fra App Store, da de ikke længere er i overensstemmelse med Apples retningslinjer: "2.12 Apps der ikke er specielt brugbare, er simple hjemmesider indpakket som apps, eller ikke tilbyder en længerevarende værdi, kan blive afvist."

Man må sige, at en app, der kun skal bruges én gang ikke tilbyder længerevarende funktionalitet, og da den samtidig er helt unødvendigt i forhold til at slå funktionaliteten til, er det forståeligt at Apple ny rydder op.

Med ujævne mellemrum tager Apple en tur i App Store og fjerner hele kategorier af apps, der af den ene eller den anden grund ikke (længere) lever op til retningslinjerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.