Apple arbejder på at lancere en ny USB-C oplader baseret på den såkaldte galliumnitrid-teknologi, på engelsk kaldet GaN. Galliumnitrid er et halvledermateriale og det skal erstatte silicium, der ellers benyttes.

Galliumnitrid har en del fordele sammenlignet med silicium, når det gælder opladere. Der skal blandt andet bruges færre komponenter og opladeren kan gøres mindre. Typisk vil en oplader med samme effekt kunne gøres 35-40% mindre, hvis den er baseret på galliumnitrid-teknologi sammenlignet med silicium-teknologi. Samtidig med at opladeren kan gøres mindre, bliver den mere energieffektiv og dermed udvikler den mindre spildvarme.

At galliumnitrid-teknologi er en ny ting er dog en sandhed med modifikationer, da materialet har været benyttet i lysdioder siden 1990'erne. Det sidste års tid er der også begyndt at dukke flere og flere opladere op.

Hvornår Apple er klar er uvist - men andre tilbyder det allerede

Præcis hvilke planer Apple har i forhold til en oplader baseret på galliumnitrid-teknologi er uvist på nuværende tidspunkt. Teknologien giver dog mest mening i opladere med stor effekt, da de mindre opladere i forvejen er ret små. Et bud kunne derfor være at teknologien skal bruges til de store opladere på for eksempel 60W til MacBooks samt hurtigopladning af iOS-enheder.

Mens Apple altså ikke er klar med opladere baseret på GaN endnu, er der andre producenter der allerede er klar. For eksempel sælger Anker en 60W oplader baseret på GaN kaldet Anker PowerPort Atom PD 2.