Apple er klar med årets nye iPhones. Det drejer, ikke overraskende, sig om iPhone 14 og iPhone 14 Plus. De har samme design som sidste års iPhone 13, men kommer med skærmstørrelser på 6,1 tommer og 6,7 tommer, hvor iPhone 13 sidste år kom med 5,4 tommer og 6,1 tommer. Mini'en er altså skiftet ud med en Plus-model.

Den største nyhed er, at man nu kan anvende satellitkommunikation i nødstilfælde. Det vil sige i de tilfælde, hvor der ikke er adgang til det normale mobilnetværk eller wifi. Vi skal dog ikke glæde os alt for tidligt her i landet. Nødopkald SOS via satellit bliver nemlig i værste omgang kun tilgængeligt for brugere i USA og Canada. Det sker til november, og tjenesten er gratis i to år. En anden ny sikkerhedsfunktion kan registrere ulykker og automatisk ringe op til alarmcentralen.

Ellers byder iPhone 14 på nye kameraer på både forsiden og bagsiden. Blandt andet et nyt 12 MP hovedkamera, der byder på en større sensor og flere pixels, et nyt TrueDepth-kamera på forsiden, ultravidvinkelkameraet, der kan fange mere af en scene, og Photonic Engine, som tager langt bedre billeder i svagt lys. Hovedchippen er A15 Bionic, altså den samme chip som Apple lancerede i iPhone 13 Pro sidste år.

Begge modeller har en Retina XDR OLED-skærm med True Tone og Haptic Touch og en lysstyrke på om til 1.200 nits og et kontrastforhold på 2.000.000:1.

Pris og tilgængelighed

iPhone 14 og iPhone 14 Plus fås i farverne midnat, blå, stjerneskær, lilla og rød. De kan forudbestilles fra fredag den 9. september. iPhone 14 leveres fra fredag den 16. september og iPhone 14 Plus fra fredag den 7. oktober.

Priserne starter ved 8.299 kroner for iPhone 14 og 9.299 kroner for iPhone 14 Plus.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.