Apple oplyser i et nyt supportdokument, at det kan ødelægge skærmen på din MacBook, hvis du lukker den sammen, mens der sidder et cover over kameralinsen. Skærmen og tastaturet er simpelthen ikke designet til at der skal være plads mellem dem, når MacBook'en er lukket sammen.

Derfor vil et kameracover betyde, er der kommer et ekstra hårdt tryk lige der, hvor kameraet sidder. Resultatet kan i værste fald være, at skærmen går i stykker. Typisk vil der ske det, at der kommer en lodret stribe af pixelfejl i hele skærmens højde lige under kameraet fordi forbindelsen er gået i stykker.

Kameraet i alle Macs er designet på en måde, så det ikke kan aktiveres uden at den grønne diode umiddelbart ved siden af kameraet lyser. Det er simpelthen umuligt at spionere på folk via kameraet i en Mac uden at brugeren foran computeren kan se at kameraet kører fordi dioden lyser grønt. Derudover er det muligt at styre, hvilke apps der har adgang til kameraet, fordi der i macOS Mojave og nyere skal gives brugertilladelse for at benytte kameraet. I praksis er der derfor ingen grund til at dække kameraet til fordi man er bange for at blive overvåget.

Er man alligevel ikke helt tryg, skal man derfor snarere bruge et stykke tape end et cover. Jo tyndere desto bedre. Apple anbefaler at man ikke bruger noget tykkere end 0,1 mm, hvilket svarer til tykkelsen på et almindeligt stykke printerpapir.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.