Apples lancering af de nye styresystemer senere på året indikerer, at Apple begynder at åbne mere op for andre producenters tjenester og software, så man ikke er tvunget til at bruge Apples løsninger. Ellers så Apples løsninger ikke længere har forrang i forhold til andre. Begge dele er noget Apple har fået hug for af konkurrenter og til dels politikere. Men nu begynder der altså at ske noget, om det så er med Apples gode vilje eller ej. Der er flere eksempler på dette.

Kan ændre standard browser og mail-klient

I iOS og iPadOS 14 bliver det muligt selv at vælge standardbrowser og standard mail-klient. Det betyder at links i Beskeder, Mails, Noter og andre apps ikke behøver blive åbnet i Safari længere, men kan åbne i en browser efter eget valg. En helt rimelig funktion, der gør det noget nemmere at skifte browser på iOS-enhederne. Tilsvarende bliver det med mails. Man kan nemlig også selv vælge standard mail-klient, så man kan slippe for Apples Mail-app, hvis man ikke bryder sig om den.

Find-appen får understøttelse for produkter fra tredjepart

Apples Find-app får nu understøttelse af andre ting end Apples egne produkter. Det sker via et nyt ‌Find My‌ network accessory program som producenter kan tilmelde sig. Det betyder, at man vil kunne bruge Find-appen til at finde eksempelvis cykler eller produkter som Tile, der er en slags digitale kuffertmærker. Disse produkter vil indgår appen på lige fod med ens Apple-enheder og de såkaldte AirTags, som Apple ifølge rygterne snart lancerer.

Frit valg af musik på HomePod

Apples højttaler HomePod har indtil nu været bundet til Apples egen musiktjeneste, Apple Music. Man har kunnet streame musik fra sin telefon eller Mac via AirPlay til HomePod'en, men selve højttaleren (og dens indbygge Siri-funktionalitet) har kun virket med Apple Music. Fremover kan man selv vælge om man vil benytte Apple Music eller en tjeneste fra tredjepart som Spotify eller Tidal.

Andet

Ovenstående ting, er ikke noget Apple selv brugte tid på i præsentationen af de nye styresystemer. Oplysningerne er dukket op ved at nærlæse versionsnoter og andre ting. Det er derfor bestemt ikke umuligt, at der dukker endnu flere steder op, hvor Apple løsner grebet en smule i forhold til de obligatoriske systemtjenester.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.