I ly af mørket har Apple opdateret App Store på iPaden, så man nu kan søge meget mere effektivt. Apple har nemlig tilføjet muligheden for at filtrere sine søgninger, hvilket gør det meget nemmere at finde det man leder efter. Man kan filtrere efter fem kriterier: Kategori; frigivelsesdag (7, 14, 31 dage); rating; gratis/betaling; iPhone/iPad.

Dette er en funktion jeg har savnet meget længe, så der er herligt at Apple endelig gør det muligt. Med tusindevis af apps i App Store har det stort set være umuligt at finde hoved og hale i det hele. Specielt mulighede for at filtrere efter om man leder efter en betalingsapp eller en, der er gratis, er et must.

En anden ændring er, at App Store nu med det samme kontrollerer hvilke apps man har købt og installeret. Det betyder, at der nu står "installed" ved de apps man har installeret i stedet for prisen, som der gjorde tidligere i søgeoversigten. Vigtige endnu er at der står "install" ud for de apps man har købt, men ikke installeret. Det kunne være fordi man havde købt dem på iPhonen eller fordi man har slettet dem igen. Nu fremgår det helt tydeligt, at de kan hentes gratis. Før kunne man godt blive lidt i tvivl, da der stod at det eksempelvis kostede 12 kr at hente en app. Først når klikkede på "køb" fik man at vide om man havde købt den før eller skulle punge ud.

Det kræver ingen opdatering at få den nye mulighed, det hele er klaret bag scenen i App Store. Indtil videre er det kun iPaden, der har fået de nye muligheder, men mon ikke det breder sig til iPhonen og iPod touch også?