Apple præsenterede i går aftes iCloud med en masse spændende funktioner. iCloud først tilgængelig samtidig med den endelige frigivelse af iOS 5 til efteråret. Allerede nu har Apple dog opdateret App Store med visse iCloud-funktioner. Det betyder også, at man ike behøver at opdatere iOS, da den nye funktionalitet er direkte i App Store.

Automatisk download af apps

Det gælder blandt andet muligheden for automatisk download af apps. Det er en funktion det gør, at man automatisk får installeret apps på sin iPhone, hvis man køber/henter den på en af sine andre enheder eller iTunes på computeren. Man kan altså besøge App Store på computeren (via iTunes) og købe en app, som så automatisk bliver installeret på iPhonen, uden at man behøver gøre yderligere. Det er ret smart og passer fnt med iCloud-filosofien om at hvad man gør på enhed, sker automatisk på de andre enheder også.

For at slå funktionen til, skal man gå ind under Indstillinger -> Butik. Her kan man slå funktionen til for apps henholdsvis bøger. Man kan også bestemme om man kun vil hente apps, når man er på WiFi eller om man også vil tillade det via mobilnetværket.

Liste over købte apps

Den anden ting er en overskuelig liste i App Store over de ting man allerede har købt eller hentet tidligere via ens iTunes-konto. Man finder den i App Store på iPhonen under Opdateringer. Der vil øverst være en mulighed kaldet "Purchased". Her kan man se alle de apps man tidligere har hentet, eller sorteret, så man kun får vist dem, der ikke ligger på iPhonen lige nu. Den lille sky med pilen viser, at appen ligger i skyen og er klar til at hente ned på ens iPhone.

Igen en smart funktion, der også kan bruges, hvis man af en eller anden grund har mistet alle apps. Nu kan man finde dem via denne oversigt, så man kan hente dem igen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.