Jeg må indrømme, at jeg ikke helt er blevet overbevist om MagSafes fortræffeligheder endnu. Her tænker jeg ikke på den gamle geniale MagSafe-port til opladning af MacBook'en, men på den nye MagSafe til magnetisk iPhone-tilbehør. Alligevel har jeg kastet mig over en MagSafe-kompatibel powerbank fra Wavell ved navn 'Mag+'.

Hvorfor ikke en original fra Apple, kunne man indvende. Fordi den ikke eksisterer. Der er rygter om, at der er en på vej, men foreløbig er der ikke sket noget. Desuden kommer den sikkert til at koste det dobbelte, af den jeg har købt. Og nu er der jo ikke tale om raketvidenskab men en powerbank. Her vægter jeg batteritid for skillingen som den vigtigste parameter.

Lækkert produkt i kedelig æske

Min nye powerbank er som sagt fra danske Wavell, en relativt nystartet dansk virksomhed, der blandt andet fremstiller hovedtelefoner af genbrugsplast. Umiddelbart var mit indtryk, da jeg fik produktet i hånden, at der er tale om et generisk kinesisk produkt. Der er et eller andet over indpakningen, der ikke virker premium. Helt modsat af Apples tilgang til at oplevelsen starter med æsken. Når først den er smidt væk, er selve powerbanken dog lækker og i god kvalitet. Der er også dansk brugsanvisning med. Dog skrevet med så små bogstaver, at forstørrelsesglasset skal frem. Heldigvis er der jo ikke så mange ben i at få en powerbank til at virke, så det går nok.

Der er uden tvivl tale om et højkvalitetsprodukt, der dog lige mangler det sidste for at være decideret fremragende målt op mod Apples kvalitet. Vi er der næsten, men ikke helt. Men jeg er faktisk ret vild med den. Set forhold til prisen er der intet negativt at sige. 299 kroner koster den, og det er aldeles rimeligt.

Virker også med ældre iPhones

Der er som sagt tale om en powerbank, der er kompatibel med iPhone 12's MagSafe-teknologi. Det betyder at den via nogle magneter 'klikker på plads' bag på iPhonen og begynder opladningen. Har man ikke en iPhone 12, kan den bruges som almindelig trådløs powerbank til de iPhones, der understøtter dette, eller med kabel. Det er naturligvis ikke pointen, bare en ekstra feature. Og det fungerer fint.

Mag+ har en kapacitet på 5.000 mAh, og yder op til 7,5W ved trådløs opladning. Ved kablet opladning op til 18W. Der er rigeligt med kapacitet til at kunne lade ens iPhone helt op.

Det jeg godt kan lide ved powerbanken er blandt andet, at den er tynd (10,7 mm) og derfor er nemt at have med i jakkelommen eller tasken. Jeg vil fro, at det er den tyndeste MagSafe-powerbank på markedet. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde nogle, der er tyndere. Det betyder også, at man kan have powerbanken sidden på iPhonen mens man bruger den uden at det er alt for irriterende. Det er vel egentligt hele pointen med MagSafe. Jeg foretrækker dog, at bruge den til at lade op med, når ikke jeg bruger min iPhone. Med dens afrundede kanter og måtte, lidt gummiagtige overflade, ligger den ellers godt hånden.

At den har USB-C-port er også dejligt. USB-C er fremtiden, og da det halter lidt med at få det udbredt, er det så meget desto bedre, når man endelig finder et nyt produkt, der er klar, så jeg kan bruge samme kabel, som jeg bruger til opladning af min MacBook.

Jeg er godt tilfreds med den.

Mag+ powerbanken kan købes hos Wavell for 299 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.