Apple har besluttet at droppe Lightning-porten fra iPhone-sortimentet. Det oplyser analytikeren Ming-Chi Kuo. Det sker dog først næste år med lanceringen af iPhone 15. Dette års iPhone 14 vil altså stadig få den velkendte Lightning-port.

Kuo har tidligere oplyst, at han regnede med, at Apple vil holde fast i Lightning i iPhone så langt han kunne se ud i fremtiden. Blandt med et argument om, at et skifte vil underminere Apples lukrative forretning med salg af iPhone-tilbehør baseret på Lightning. Efter Kurs seneste besøg hos nogle af Apples underleverandører, har han dog ændret mening. Nu kommer skiftet. Det er ikke bare Apple selv, der har skiftet holdning. En medvirkenede årsag er pres fra EU, der ønsker en fælles løsning for alle smartphones og tablets.

Det stopper endda ikke her. Lightning-porten forsvinder helt. Andre Apple-produkter som Magic Keyboard, Magic Mouse og Magic Trackpad, der i dag har Lightning-port, skifter til USB-C. Det samme gør ladeetuiet til AirPods og fjernbetjeningen til Apple TV.

For brugerne betyder et skifte fra Lightning til USB-C først og fremmest mulighed for hurtigere opladning samt hurtigere dataoverførsel. Lightning er ganske enkelt blevet overhalet af nyere og bedre teknologier. Særligt folk der overfører store videoer mellem enheder, vil få glæde af USB-C's hurtigere hastigheder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.