Analytikeren Christopher Rolland fra Susquehanna Financial Group har været en tur i Asien for at snakke med sine kilder i Apples logistikæde. Efter turen mener Rolland at Apple arbejder på at kunne lancere en ny generation Apple Watch med simkort og dermed mobiladgang.

Rolland mener at det Apple Watch Apple vi lancere senere på året vil få LTE-understøttelse og blive markedsført sammen med Apples nye trådløs hovedtelefoner, AirPods. Det vil i givet fald været noget nær den ultimative wearables-pakke med et ultra mobil setup, som alligevel giver adgang til regulære telefonopkald eller i hvert fald VoIP.

Ifølge Rolland er der stadig nogle udfordringer, der skal løses. Det handler specielt om batteritid og formfaktor. Apple har arbejdet på projektet i flere år, men specielt batteriforbruget har været et problem. Der er dog gjort betydelige fremskridt på det seneste så alt indikerer, at uret kan være klar i løbet af året.

Rent praksis vil et Apple Watch med mobiladgang betyde at koblingen til iPhonen kan gøres mindre eller helt forsvinde, så man fremover helt kan nøjes med et Apple Watch til opkald og beskeder.

Det forventes at Apple også vil tilbyde et Apple Watch uden mobiladgang.

Scroll ned for at se kommentarer