Det har været flere rygter om at det kommende apple Watch 3. generation vil have LTE-understøttelse, det vil sige mobiladgang til 4G-nettet. Vi skal dog ikke regne med at man vil kunne foretage almindelige telefonopkald via uret alene. Det mener analytikeren Ming-Chi Kuoi hvert fald ikke.

Ifølge Kuo er der to årsager. For det første vil det gøre det nemmere for Apple at få en dialog med teleselskaberne, hvis ikke uret kan bruges som almindelig telefon. For det andet kan Apple undlade 3G-antennen i uret, og dermed spare plads. I princippet kan man ikke bruge LTE til taleopkald, som kræver 3G. LTE er nemlig kun beregnet til data. Og så passer det alligevel ikke helt, der findes nemlig en teknologi kaldet VoLTE, hvor man alligevel godt kan foretage opkald over LTE. Det er dog stadig ikke ret udbredt blandt teleselskaber og producenter. Man vil selvfølgelig også kunne foretage VoIP-opkald via FaceTime, Skype etc.

På grund af den beskedne plads i uret, vil det højst sandsynligt ikke få et traditionelt simkort, men et såkaldt Embedded SIM (eSIM), som er et indbygget SIM-kort. Dette eSIM vil højst sandsynligt dele telefonnummer med ens iPhone.

Kuo forventer, at Apple præsenterer det nye Apple Watch i september. I øvrigt både i en model med og uden LTE som vi kender det fra iPaden.

Scroll ned for at se kommentarer