Apple benytter som bekendt chips fra Intel i deres iMac og MacBooks. Derfor er det interessant, at der i de eneste betaudgaver af macOS begynder at dukke flere og flere referencer til chip-producenten AMD op. AMD's chips er ligesom Intels baseret på den såkaldte x86-arkitektur, og vil i store træk kunne bruges uden ret mange ændringer i Apples hardware og software. Faktisk kan man allerede idag uofficielt køre macOS Catalina på AMD-baserede computere.

Mange af referencerne til AMD i macOS er til kodenavne som Picasso, Raven, Renoir og Van Gogh. Alle sammen kendte malere, men også betegnelser for forskellige APU'er fra AMD. APU er AMD's betegnelse for en chip der integrerer en GPU og CPU i én enhed.

Fakta er altså at Apple er ved at indbygge understøttelse af flere forskellige AMD-chips i macOS. Det store spørgsmål er hvorfor. Den slags er jo ikke en fejl, men har en årsag. Mest nærligende er at Apple vil lancere en AMD-baseret computer. Der har for eksempel været rygter om at Apple ville lancere en gamer-computer. En anden mulighed, og her bliver det mere spekulativt, er at Apple igen vil gøre det muligt at installere macOS på anden hardware end Apples egen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.