I januar sidste år skrev jeg en artikel om et muligt Apple-opkøb af filmselskabet Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Det blev ikke til noget. Siden har det vist sig, at de ikke var Apple, der prøvede at købe MGM, men MGM der prøvede at overbevise Apple om, at købe dem. At MGM altså var på ude på at finde en køber.

Den køber er fundet nu og hedder Amazon. Amazon har nemlig annonceret, at de er blevet enige med med MGM om en overtagelse til en pris på $8,45 milliarder. Det er noget under de $10 milliarder, der blev nævnt i forbindelse med Apple sidste år.

Amazon vil formodentligt bruge overtagelsen til at inkludere MGM's eksisterende op kommende film i Amazon streamingtjeneste, Amazon Prime Video, såvel som til at producere nyt indhold på de gamle universer. MGM er mest kendt for James Bond-filmene, men står også bag film som Basic Instinct, Poltergeist, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Pink Panther og mange flere. De har omkring 4.000 film i deres bagkatalog og mere end 17.000 afsnit af TV-serier som Fargo, The Handmaid's Tale og Vikings.

Overtagelsen skal godkendes af konkurrenceyndighederne i USA før den bliver til noget.