Amazon Web Services (AWS) annoncerer, at de nu tilbyder, at man kan køre macOS-instanser i Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). Det betyder, at man som kunde hos AWS for første gang kan køre macOS-appliktioner i Amazons sky.

For de indviede er det en stor ting, der blandt andet kan bruges af udviklere af apps til Apples platforme. Den nye mulighed med macOS-instanser kan kombineres med Amazons andre AWS-tjenester som Amazon Virtual Private Cloud, Amazon Elastic Block Storage og Amazon Machine Images blandt andet.

For de uindviede er Amazon Elastic Compute Cloud en del af Amazons platform til cloud-computing, hvor man kan oprette og leje virtuelle computere efter behov, som man kan køre sine egne apps på. Det sker via et webinterface. En sådan virtuel maskine er det det man kalder en instans.

Ordet "Elastic" i tjenestens navn referer til, at man kan skalere computerkraften efter behov. Den er elastisk. Har man mange brugere af sin tjeneste skruer man op, har man få skruer man ned. Man løber aldrig tør for ressourcer, og betaler aldrig for ressourcer man ikke bruger. Normalt kan man betale helt ned til pr. sekund. Det vil sige, at man kan starte en virtuel Windows-maskine op, og tildele den en opgave som for eksempel at konvertere en videofilm til et andet format. Når opgaven er færdig lukker man den virtuelle maskine ned, og betaler Amazon for de ressourcer man har lagt beslag på.

Amazon Elastic Compute Cloud har eksisteret lige. Det nye er, at man man nu også kan lave virtuelle maskiner med macOS. Amazon kører dem på Intel-basere Mac mini'er med 3,2GHz processors, 32GB RAM og en båndbredde på 10 Gb/s. Foreløbig kan man vælge mellem macOS 10.14 eller 10.15. macOS 11.0 Big Sur kommer snart.

EC2 Mac-instanser er tilgængelige med flere lokationer i USA, i Irland og i Singapore. Læs mere hos AWS.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.