Apple har lanceret en ny iCloud-funktion kaldet "Beskeder i iCloud" eller "Messages in iCloud" på engelsk. Helt grundlæggende går "Beskeder i iCloud" ud på at dine beskeder bliver synkroniseret mellem alle dine enheder via skyen. Ligesom vi kender det fra eksempelvis mails eller noter. Da beskederne ligger på på Apples server vil de desuden optage mindre plads på din iPhone eller iPad.

Herunder har jeg lavet en oversigt over hvordan du slår funktionen til og hvordan den virker.

Sådan slår du "Beskeder i iCloud" til

Det er meget enkelt at slå "Beskeder i iCloud" til. Der tager kun et par sekunder, men husk at du skal gøre det på alle dine enheder enkeltvis. Husk at du skal være logget ind i iCloud, for at kunne slå "Beskeder i iCloud" til.

Du skal have opdateret dine enheder til minimum iOS 11.4 og macOS 11.13.5.

I iOS:

  1. Åbn Indstillinger.
  2. Tryk på dit navne øverst.
  3. Tryk på "iCloud".
  4. Slå "iCloud" til i listen, så den skifter til grøn.

I macOS:

  1. Åbn Beskeder.
  2. Vælg Beskeder > Indstillinger fra menuen øverst.
  3. Tryk på "Konti" og vælge din konto.
  4. Slå "Beskeder i iCloud" til ved at krydse af i boksen.

Når du har slået funktionen til skal iCloud-systemtet lave den indledende synkronisering mellem dine enheder. Det kræver at du sætter din enhed til opladning og at den har forbindelse til Wi-Fi, hvorefter synkroniseringen går i gang.

Synkroniseringen kan tage noget tid alt efter hvor mange enheder du har og hvor mange besked det drejer sig om. Hav derfor en god portion tålmodighed. Når føst det er klaret går alle efterfølgende synkroniseringer meget hurtigere.

Herefter skal du i princippet bare sende og modtage beskeder som du plejer.

Sådan virker "Beskeder i iCloud"

Med "Beskeder i iCloud" vil alle dine beskederne ligge på Apples server og blive synkroniseret til alle dine enheder. Det samme vil alle de ændringer du foretager dig. Sletter din en besked på én enhed, bliver den slettet på alle dine andre enheder også. Det betyder selvfølgelig også at du skal være lidt mere forsigtig inden du sletter noget.

Køber du en ny iPhone og logger ind med din iCloud-konto, vil alle dine beskeder blive synkroniseret med det samme ned til senest sendte besked. Førhen blev beskederne indlæst fra din seneste sikkerhedskopi og kunne derfor være gamle - eller endda ikke eksisterende, hvis du aldrig har taget sikkerhedskopi.

Bruger mindre plads på din iPhone

En følge af at beskederne ligger på Apples server er at de vil optage mindre plads på dine enheder. Vedhæftninger til dine beskeder så som billeder vil nemlig ligge i skyen, hvor de hentes on demand - det vil sige når man har burg for det.

Apple har ikke rigtigt forklaret præcis hvordan det virker. De nævner bare at man sparer plads.

Tæller med i din iCloud-lagerplads

"Beskeder i iCloud" bruger at din lagerplads i iCloud. Som standard giver Apple 5GB gratis og er det ikke nok, kan du købe mere.

Alt efter hvor mange billeder du har i dine beskeder kan du derfor opleve at du ikke har nok plads til at bruge funktionen. fordi dine beskeder fylder mere end du har ledig plads.

Et trick er her at ekskludere beskederne fra din backup. På den mådefår du frigivet præcis den sammemængdeplads som beskederne vil fylde i iCloud. Her du flere enheder vil du endda vinde noget plads, da beskederne ikke behøver komme med i alle dine backups særskilt.

Dette selvfølgelig på eget ansvar, da vi endnu ikke ved hvor stabil "Beskeder i iCloud" er. Umiddelbart vil jeg dog ikke mene, at den skulle være ringere end ens backups der jo også ligge i iCloud i forvejen.

Virker ikke på Apple Watch

Apple oplyser at "Beskeder i iCloud" virker overalt. Der er dog en enkelt undtagelse. Det virker nemlig ikke på Apple Watch. Måske kommer det hen af vejen.

Ikke adgang via web

Selvom man skulle tro det, så giver "Beskeder i iCloud" ikke adgang til ens beskeder via en webbrowser. Beskederne ligger godt nok i skyen sammen med ens noter og andre ting, men man kan ikke få adgang til hverken at skrive eller læse beskederne via iCloud.com.

Igen en funktion man kunne håbe på dukker op en dag.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.