Sidste år, sammen med præsentationen af iPhone X, fremviste Apple en ny trådløs oplader kaldet AirPower. AirPower er en avanceret oplader der kan oplade flere enheder på én gang. Apple sagde at den ville komme på markedet i 2018. Endnu er det dog ikke sket.

Ifølge ny oplysninger har Apple planer at få AirPower på markedet inden de nye iPhones bliver præsenteret i september. Udviklingen har været ramt af tekniske udfordringer både hvad angår hardware og software, skriver Bloomberg. Blandt andet har der været rejst bekymringer om overophedning og andre fejl. Årsagen til problemerne er at AirPower kan oplade flere enheder på samme tid. Det gør det meget komplekst, da alt muligt kan ske når flere enheder med forskellige batterier og afladningsgrad skal fungere siden om side. Det er faktisk så komplekst at opladeren har en chip der kører en nedskaleret udgave af iOS for at kunne holde styr på tingene. At noget så simpelt som en oplader kræver et styresystem ala iOS for at fungere, øger selvfølgelig muligheden for fejl. Og dem har Apple altså haft udfordringer med at få 100% styr. Teknologien er ikke standard, men opfundet af Apple selv.

Apple har aldrig sagt præcist hvordan AirPower ville blive lanceret, borset fra at det ville ske i 2018. Oprindeligt havde ingeniørerne håbet på at det seneste ville ske på WWDC i juni, men målet er nu rykket til at den seneste skal være klar i september og gerne lidt før. De seneste par måneder er den blevet testet intensivt som den daglige oplader på kontorerne hos flere af Apples ansatte.

Apple har ikke oplyst hvad AirPower kommer til at koste.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.