I forbindelse med at en af iPhoneguides faste læses telefon var gået i stykker, tilbød sælgeren ham en såkaldt remanufactured telefon i bytte, fordi det ikke var muligt at reparere den gamle telefon. En remanufactured telefon er en telefon, som typisk er helt ny set ude fra, man som indeholder en eller flere indre brugte dele indvendigt.

Den nægtede forbrugeren imidlertid at tage imod. Han krævede at få en helt ny mobiltelefon eller at få sin tidligere mobiltelefon repareret og udleveret på ny, men det afviste sælgeren. Derfor lagde læseren sag an ved Forbrugerklagenævnet. De har nu efter halvandet års tid givet forbrugeren medhold i, at han ikke var forpligtet til at tage imod telefonen med brugte dele, fordi hans egen var købt som ny. Forbrugeren fik derfor ret til at ophæve købet, hvorfor sælgeren skal tilbagebetale den fulde købssum på 4.399 kroner for den iPhone 4, det drejede sig om.

Hvis man får tilbudt en mobiltelefon, der indeholder brugte dele, kan man altså nægte at tage imod den, da sælger ifølge afgørelsen er forpligtiget til at ombytte til en helt nye telefon.

Dokumentation: Afgørelse fra Forbrugerklagenævnet

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.