I 2017 har traditionen tro budt en perlerække af nye Apple-produkter. Apple har ikke lanceret nogle nye produktkategorier, så året kan måske betegnes som en slags mellemår - ude at det skal opfattes negativt. Der nemlig kommet masser af spændende ting som Apple TV med 4K understøttelse, en helt ny størrelse iPad Pro, Apple Watch med LTE og en ny iMac Pro. Og selvfølgelig en masse software.

Nedenfor har jeg gennemgået samtlige produkter Apple lancerede i 2017.

Apple TV 4K

I september kom Apple endelig med en Apple TV der understøtter 4K-video. Det man også kalder Ultra High Definition (UHD). Den nye Apple TV understøtter samtidig det man kalder High Dynamic Range (HDR). Det er et særligt farvespektrum med mange flere farvenuancer end vi er vant til.

Det nye Apple TV 4K er baseret på en A10X Fusion-chip – den samme chip, der sidder i iPad Pro. Den er dobbelt så kraftig som chippen i den tidligere Apple TV.

Apple TV 4K kan fås fra 1.499 kroner hos Apple (link).

Tre ny iPads

2017 bød på tre nye iPads. I marts kom femte generation af den regulære iPad. Med en pris på under 3.000 kroner overraskede den ved at være Apples billigste iPad til dato. Den har A9-processor, Touch ID og en ny lysstærk skærm.

I juni kom der en opdateret udgave af den store 12,9 tommer iPad Pro med A10X Fusion chips og 4GB RAM samt en nye 120 Hz skærm. Samtidig lancerede Apple en iPad i en helt ny størrelse nemlig en iPad Pro med en skærm på 10,5 tommer og en meget mindre ramme end de andre iPads. Denne iPad har stort set samme specifikationer som den store iPad Pro.

iPads kan bestilles hos Apple (link).

Nye iPhones

Apple benyttede 2017 til ikke bare at lancere to nye opdaterede iPhones, som det er sædvanen, men derudover også en helt ny iPhone, iPhone X.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus kom i september som mindre opdateringer af sidste års iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Største nyhed er en glasbagside og understøttelse af trådløs opladning samt en ny lynhurtig A11 Bionic-chip.

Sammen med lanceringen af de to opdaterede iPhones havde Apple en ekstra ting i posen: iPhone X. iPhone X er den mest radikale nyskabelse siden den originale iPhone blev lanceret i 2007. Den ikoniske hjem-knap er forsvundet og fingeraftrykslæseren er erstattet af ansigtsgenkendelse.

iPhone X har en ny højopløselig Super Retina OLED-skærm på 5,8 tommer der går næsten helt ud til kanten hele vejen rundt - bortset fra i toppen, hvor der er en udskæring til diverse sensorer og kameraet. iPhone X har i lighed med de to andre nye iPhones en lynhurtig A11 Bionic-chip og kan opladers trådløst.

Du kan købe de nye iPhones hos Apple (link).

iMac og iMac Pro

I juni opdaterede Apple iMac'en med Kaby Lake-chips, Thunderbolt 3-understøttelse og bedre grafikkort. Designet er der ikke pillet ved.

En større nyhed var iMac Pro som kom til salg i december. Det er en helt ny iMac målrettet professionelle brugere. Specifikationerne (og prisen) er derefter. Det er Apple mest kraftfulde computer nogensinde med Intels Xeon W-processorer med 8 til 18 cores, Radeon Pro Vega grafikkort, op til 128GB RAM og op til 4TB SSD.

Kan købes hos Apple (link).

MacBook Air og MacBook Pro

MacBook Air er på vej ud af sortimentet, men i juni kom Apple med en mindre opdatering til MacBook Air. En ny processor med en anelse hurtigere clockfrekvens og en lavere pris var alt Apple ændrede i denne omgang.

I juni kom Apple også med en mindre opdatering til MacBook Pro. Også her var der tale om en mindre opdatering med hurtigere processorer.

Apple Watch Series 3

I september lancerede Apple 3. generation af Apple Watch. Den største nyhed var at man nu kan få en model med indbygget LTE, så uret kan gå på nettet og ringe uden Wi-Fi eller en iPhone i nærheden. Denne model sælges dog endnu ikke i Danmark men kun i udvalgte land

Ud over LTE byder Apple Watch Series 3 på en hurtigere processor.

Apple Watch Series 3 kan købes hos Apple (link).

Ny software

Vanen tro lancerede Apple nye opdateringer til alle deres styresystemer i september.

I iOS 11 var nogle af de største nyheder et nyt kontrolcenter, en ny App Store, en ny Files-app samt en dock til iPaden.

macOS High Sierra var primært en opdatering med fokus på at forbedre eksisterende funktioner og uden de helt store nyheder.

watchOS 4 bød på nye træningafunktioner og tvOS 11 var en mindre opdatering uden det helt store.

HomePod

Apples nye smarthøjttaler HomePod kunne have været en af årets største nyheder, men den er blevet forsinket og kommer først her i den nye år. HomePor er en højttaler med indbygget Siri og andre smarte funktioner. Den vil ikke kunne købes i Danmark ved lanceringen der er forbeholdt nogle få lande.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.