Apple Pay bruges nu af 127 millioner brugere verden over. Det er mere end en fordobling sammenlignet med sidste år hvor der var 62 millioner brugere. Det viser nye tal fra Loup Ventures. Talene betyder at omkring 16% af alle iPhone-ejere bruger Apple Pay på verdensplan. Omkring en tredjedel er amerikanere mens resterende to tredjedele er fordelt i resten af verden.

Antallet af banker der understøtter Apple Pay og antallet af butikker og websites der tager i mod Apple Pay er også steget markant. Det væsentligste er dog at antallet af transaktioner er mere end tredoblet. Da antallet af brugere "kun" er fordoblet betyder der at dem der bruger Apple Pay bruger det oftere. 90% af alle trådløse transaktioner via NFC-enheder på verdensplan sker via Apple Pay, der altså i den grad har sat sig på markedet.

Apples CEO, Tim Cook, sagde for nylig at han var overrasket over at udbredelsen af Apple Pay ikke gik hurtigere. Loup Ventures forventer at der går endnu 3-5 år før Apple Pay bliver alment udbredt.

Den største hindring for at Apple Pay kan øge markedsandelen er formodentligt at langt de fleste iPhone-ejere - uanset at de gerne vil - ikke kan bruge Apple Pay fordi deres bank har valgt ikke at understøtte det. I Danmark er det eksempelvis kun Nordea og Jyske Bank der understøtter Apple Pay.