For bare nogle år siden havde de såkaldte netbooks en kort storhedstid på grund af en på papiret god pris. Man fik indtryk at at kunne få en rigtig computer til et par tusinde. Kvaliteten og ydelsen var dog så ringe, at maskinerne i praksis var ubrugelige.

Ideen om en lille ultra bærbar computer er dog god nok, og Apple har tager udfordringen op. De har lavet en virkelig kapabel maskine, der i den grad holder. Jeg er virkelig glad for min 12 tommer MacBook, og har funder fem gode grunde til at du også skal overveje en næste gang du skal have ny computer.

1. Fuldstændig lydløs

12" MacBook er komplet lydløs. Den har ingen blæser og ingen roterende harddisk. Det betyder at den altid er 100% lydløs. Ikke bare nogle gange, som man kan opleve på Apples andre MacBooks, men altid. Uanet hvor hårdt maskinen er presset er den altid lydløs.

Den lydløse MacBook er specielt interessant for folk der laver podcasts eller andre ting, hvor blæserstøj irriterer.

2. Ultra bærbar

MacBook'en er så lille og let at det kan være svært at forestille sig, at det kan lade sig gøre at gemme en rigtig computer inden i. Den er ikke meget større end en iPad, og kan derfor nemt have med over alt.

For første gang nogensinde oplever jeg at en bærbar computer rent faktisk er så bærbar, at jeg gider tage den med mig altid. Den fylder intet i tasken, og er betydeligt mere bekvem at have med end Apples andre MacBooks.

3. Fremragende byggekvalitet

Tror du at en lille let computer er ensbetydende med ringe kvalitet? Tro om igen. Jeg har i mine mere end 15 år som Mac-bruger efterhånden set en del, og 12" MacBook'en er i særklasse den Apple-computer jeg har set, der har haft den bedste byggekvalitet. Den er bundsolid og føles som kram over hele linjen.

En af årsagerne er det minimalistiske og kompakte design, der bare gør nemmere at opnår et solidt produkt. Der er ganske enkelt færre dele og udskæringer der kan give slør i oplevelsen.

4. Holder lang tid på en opladning og er nem at lade op

Brugstiden på en opladning er omkring 10 timer, hvilket burde være rigeligt til at de fleste kan bruge den til en hel dags arbejde. Jeg har i hvert fald ingen problemer.

Og løber den endelig tør, kan den lades via en helt almindelig powerbank, som man bruger til sin iPhone, hvis bare man husker det rigtige kabel. USB i den ene ende og USB-C i den anden ende. Og fordi MacBook'en bruger meget mindre strøm end eksempelvis MacBook Pro, fungerer det faktisk i praksis.

5. Enkelkabel-løsning virker til det hele

Ideen med den samme ene type port til det hele er genial. Uanset om man vil lade MacBook'en op, tilslutte en ekstern skærm eller andet udstyr, kan det klares via USB-C-porten.

Tilslutter man en ekstern skærm til MacBook'en, vil man samtidig kunne lade MacBook'en op, og den vil kunne bruge udstyr tilsluttet skærmen, der altså kan fungere som en docking-løsning.

Det eneste problem er at USB-C endnu ikke er ret udbredt. Der findes skærme med USB-C, men Apples egne skærme har det endnu ikke. Men når først det kommer og det hele falder på plads, vil det være et jordskred.

Vil du have den fulde anmeldelse så læs den her: Anmeldelse: 12" MacBook (2016-edition)

Du kan købe MacBook'en i Apple Online Store fra 11.299 kroner (link).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.