I en globaliseret verden er det enormt frustrerende at tjenester og produkter er kunstigt begrænset af landegrænser. Nogle mennesker må, andre må ikke fordi de tilfældigvis bor på hver sin side af en landegrænse. Som land der igen og igen bliver nedprioriteret, kommer man til at føle sig om 2. rangsmenneske hægtet af den udvikling der buldrer afsted i resten af verden.

Her i Danmark står det endda ikke så slemt til som mange andre steder. Alligevel er der tre ting, som jeg godt kune tænke mig Apple fik sat i sving omgående.

1. Apple Store

Alle der har været i en Apple Store ved at det er noget specielt. Udvalget er bredere og når der er en Apple Store i et land er Apple lidt mere opmærksom på kunderne. En Apple Store er ganske enkelt et symbol på at Apple tager os danskere alvorligt og seriøst. Alene ideen med at man kan tage sin Mac eller iOS-enhed med ned i butikken og få hjælp på stedet er genial.

Sammenligner man med tætheden af Apples Stores i andre lande er der rent indbyggermæssigt med 5,6 millioner indbyggere i Danmark et potentiale på 3-4 Apple Stores her i landet. I USA ligger der Apples Stores i byer med helt ned til 8.0000 indbyggere og på Manhatten, hvor der ikke bor flere mennesker end i hovedstadsregionen ligger der seks Apple Stores.

Læg dertil at Danmark er et af de lande i verden hvor Apple har den aller største markedsandel. Den er eksempelvis større end på Apples hjemmemarked i USA. Måske er det i sig selv et meget godt argument for ikke at åbne en Apple Store - for det går jo meget godt.

Men giv os nu den Apple Store eller fire. Det kunne passende være i København, Kolding, Aarhus og Odense. Så er det meste af landet dækket ind.

2. Apple Pay

Igen: Danmark er blandt de lande i verden hvor iPhones markedandel er størst. Teknikken er på plads i butikkerne og teknologivenligheden i befolkingen er også stor. Hvad mere skal der til? Det skulle da lige være nogle banker der er med på ideen og kan se fornuften i løsningen.

Ja, vi har MobilePay der er glimrende til nethandel og person til person-overførsler. Vi har også snart et trådløst Dankort på mobilen. Ingen af delene slår dog brugervenligheden og sikkerheden i Apple Pay.

Giv os Apple Pay og jeg skal garantere at handlen vil blomstre - ikke mindst i Apples danske Apple Stores.

3. Selvkørende biler til offentlig transport

Når nu Danmark har smidt Uber på porten, må det være fordi vores vision er at gå direkte til næste teknologi: De selvkørende biler. Det giver i den henseende god mening at springe trinnet med Uber og lignende helt over. Chauffør-jobbene forsvinder under alle omstændigheder, så vi kan lige så godt komme i gang med fremtidens teknologi med det samme.

Danmark er et perfekt sted at starte. Afstandene er små og vi har en forholdsvis god infrastruktur til elbiler og delebiler. Det perfekte sted for Apple at lancere et nyt koncept med selvkørende delebiler. Gerne lidt uden for byerne, hvor der er god plads på vejene og konkurrencen fra den offentlige transport er ikke eksisterende. Så slipper Apple også for at lancere offentlig transport-oplysninger i Kort. Igen: Vi springer et trin over og går direkte til næste teknologi. Det kræver bare at politikerne er med på ideen. Men hvis det kan lykkedes politikerne at få Apple overbevist om at de skal bygge et kæmpe datacenter i Danmark, kan de også overtale dem til elbilsprojektet. Det er sådan set bare at gå i gang.

Hvad savner du fra Apple?