Apples nye trådløse hovedtelefoner, AirPods, har taget markedet med storm. I perioden efter lanceringen midt i december, har AirPods sat sig på omkring en fjerdedel af markedet for trådløse hovedtelefoner. Dette endda til trods for at Apple på grund af succesen har store problemer med at få produceret nok. Allerede på lanceringsdagen skred leveringstiden til 6 uger, og der har den ligget lige siden.

Apple har med AirPods ganske enkelt ramt bullseye. Sammenlignet med hvad konkurrenterne kan diske op med er AirPods attraktivt prissat, har god batteritid, en fornuftig lydkvalitet og er ikke mindst ufatteligt nemme at tage i brug.

Men hvem siger at det ikke kan blive endnu bedre? Selvom AirPoids er noget nær perfekte, så er det netop "noget nær". Det er faktisk rum for forbedringer. Jeg kan i hvert fald komme på tre områder, som vil gøre AirPods mere attraktive. Du har sikkert også selv noget at byde ind med.

Flere farver at vælge mellem

Først og fremmest er der farven. Der er ikke noget som helst i vejen med hvide hovedtelefoner, og det har jo lige som været Apples signatur i mere end 15 år, men det ville bestemt ikke skade med lidt valgmuligheder. Det kunne være sorte eller farver der matcher Apples iPhones: Guld, rosaguld etc. Men også nogle med mere spræl ville helt sikkert gøre produktet mere attraktivt.

Uden at pille noget som helst ved funktionaliteten af AirPods kan Apple, alene ved at tilbyde en god håndfuld forskellige farver, gøre dem væsentligt mere attraktive. Apple ejer Beats og Beats' hovedtelefoner kommer i flere forskellige farver. Remmene til Apple Watch gør også. Apple ved altså godt at valgfrie farver betyder noget. Nu skal det bare eksekveres.

Mulighed for individuel tilpasning til øret

Apropos valgmuligheder så kører AirPods efter et princip om one size fits all. Det er jo ikke nødvendigvis rigtigt. Uanset hvor fede man synes AirPods er, nytter det ikke noget, hvis ikke de sidder ordentligt i øret. I øjeblikket er der ikke noget at gøre det ved, hvis det er tilfældet.

Det kan, og skal, Apple arbejde med, så det bliver muligt at tilpasse AirPods bedre til det enkelte øre. Selvfølgelig skal de stadig kunne oplades nemt i etuiet, men Apple har så meget innovationskraft, at de må kunne finde en god løsning. Måske kan de komme i 2-3 forskellige størrelser eller også kan Apple øge friktionen så de sidder bedre fast i alle tilfælde. Som sagt er det ikke et problem for de, hvor AirPods sidder som de skal. Det er en løsning til alle andre, som ellers vil fravælge AirPods.

Bedre (fysiske) kontrolmuligheder

Sidst men ikke mindst kunne kontrollen godt bruge en kærlig hånd. Apple har valgt at satse på Siri, så vi får dem nok ikke til at indbygge en fysisk knap eller øge muligheden med den eksisterende tap-funktion. Der er dog ingen hemmelighed, at Siri-kontrollen er AirPods akilleshæl.

Det handler ikke så meget om hvorvidt Siri forstår det man siger eller ej - det er hun efterhånden ret god til - men om at det er noget akavet at skulle snakke for at få skruet ned for lyden. Derudover virker Siri kun når iPhonen er online. Man kan selvfølgelig altid skrue op og ned via iPhonens volumenkontrol, men det ville stadig været en mærkbar forbedring at kunne gøre det samme direkte via en funktion på selve AirPods-enhederne. Hvordan Apple så vil skrue det samme, må de selv ligge og rode med - nu er ønsket i hvert fald givet videre.

3 ting Apple ikke behøver bekymre sig om

Hvad Apple derimod skal holde sig fra har jeg også et par bud på. De er ikke grebet ud af den blå luft, da der findes AirPod-konkurrenter med denne funktionalitet indbygget. Man kunne derfor frygte Apple Apple går samme vej, noget jeg synes de bør afholde sig fra.

Jeg tænker på alle (u)mulige funktioner relateret til alt andet en produktets hovedopgave. Glem alt om diverse fitness-sensorer som pulsmåler, aktivitetsmålet etc. Det vil gøre produktet mere komplekst med følgende risiko for at noget går galt, og det vil blive tungere og få dårlige batteritid og en højere pris. De funktioner gør sig bedre i andre produkter som Apple Watch etc.

En anden ting, som flere af Apples konkurrenter har, er indbygget lagerplads til musik. Samsungs Gear IconX har eksempelvis 4GB indbygget lagerplads. Igen gør det produktet mere komplekst, og jeg vil altid foretrække at et sæt hovedtelefoner er et stykke tilbehør og ikke et selvstændigt produkt. At skulle bøvle med endnu et produkt der skal administreres musik på, er ikke nødvendigt. Igen vil det også øge vægten, størrelsen og prisen. Hvad bliver det næste så? GPS, kamera, NFC til Apple Pay? Nej tak. Ingen af delene vil gøre produktet mere attraktivt eller gøre det til et bedre produkt. Jeg håber Apple holder det simpelt og fokuserer på hovedfunktionen og intet andet.

Prisen vil man jo altid gerne have skal være så lav som overhovedet muligt når kreditkortet skal op ad lommen. Der skal ikke herske tvivl om, at jo lavere prisen er desto mere attraktivt bliver AirPods. Derfor mener jeg i bund og grund at prisen skal ned. Det gælder jo i øvrigt alle produkter.

Der skal dog ikke herske tvivl om at AirPods allerede er ret attraktivt prissat i forhold til konkurrenterne på markedet. Der er ingen tvivl om, at en pris på 1.379 kr for AirPods afholder mange fra at købe dem. Ville nogle springe på vognen, hvis de kun kostede 999 kr? Uden tvivl, men det bør aldrig været Apples mål at kunne sælge til en bestemt pris. Prisen på AirPods er i hvertfald ikke noget, jeg vil kritisere. De er ikke billige, men man får fuld valuta for pengene. Jeg ville dog håbe at de en dag ville følge med iPhonen som standard, men det er nok for eget for langt.

Køb Apples AirPods

Du kan købe AirPods i Apples Online Store for 1.379 kroner (link).

Du kan læse min fulde anmeldelser af Apples AirPods her, og se en grundig vejledning til opsætning og brug her.

Læg gerne en kommentar, hvis der er noget du synes Apple skal gøre for at gøre AirPods mere attraktive.